Sokak hayvanları için bir kap su çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Sokak hayvanları için bir kap su çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2017 09:07

Sokak hayvanları için bir kap su çağrısı

Haberin Devamı

İZMİR Veteriner Hekimler Odası, sıcak yaz günlerinin kendini hissettirmeye başlamasıyla sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklerin unutulmaması çağrısı yaptı.

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Özdemir tüm canlılar için vazgeçilmez olan temiz suya ulaşma hakkının onlar için de çok önemli olduğunu belirtti. İzmir'de belediyeler su ve beslenme odakları oluşturmuş olsa da her zaman buralarda temiz su bulunmasını sağlamalarının mümkün olmadığını belirten Özdemir, "Hazır oluşturulmuş böyle noktalar varken en azından o bölgelerde hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamalarına katkı koyabiliriz. Eğer bu tip besleme odakları yoksa bunu bizler yapabiliriz. Bir kap su ve sıklıkla tazelenmesi, sokaktaki dostlarımız için bu sıcak yaz günlerinde hayat kurtarıcı olacaktır. Bu yardımlarımızı yaparken çevre kirliliği oluşturmayıp diğer insanları da rahatsız etmememiz gerekir. Çünkü sokağımızdaki can dostlarımıza yardım edelim derken diğer insanların rahatsız olmalarına neden olursak bu kez onlara daha çok zarar vermiş oluruz" dedi.

Özdemir okulların kapanması ile yazlık bölgelere gidecek olan ve sadece çocukları istiyor diye hayvan sahiplenen kişilere da seslenerek, "Hayvan edinmek ciddi bir bilinç ve sorumluluk gerektirir. Onlara sahip olma duygusu onların canlı oldukları gerçeğini unutturmamalıdır. Tatil dönüşünde ne yapacağınıza karar vermeden hele de gittiğiniz yerde bırakıp birilerinin bakacağını umarak asla hayvan sahiplenmeyin. Ne yazık ki sahipsiz hayvanların sayısının artmasında, hem hayvanların hem de insanların mağdur olmasında bu şekilde sorumsuzca hayvan sahiplenen insanların büyük payı var" diye konuştu.

Mustafa OĞUZ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!