Sokak düğünlerine de sigara gibi yasak getirilmelidir

KEÇİÖREN’de oturan bir öğretmenim. Yıllardır süren bu soruna bireysel çabalarımla bir çözüm bulamadım.

Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde, bazı konularda Avrupa’yı bile geride bırakırken (genişletilmiş sigara yasağı) köylerde bile yapılmayan sokak düğünleri ilçemizde olanca hızıyla -sabahın erken saatlerinden, gecenin geç vakitlerine kadar- devam etmektedir.

Avrupa Birliği’ne uyumu bir yana bıraktım, "bu nasıl bir vicdansızlıktır" diye düşünmeye başladım. Haziran ayı içerisinde SBS, ÖSS ve KPSS sınavları yapıldı. Açık Lise ve Açık Öğretim sınavlarını da sayarsak, hemen her evden bu sınavlara girecek bir birey olacağını düşünerek, insanların yaşamını doğrudan etkileyen bu sınavların yapıldığı dönemde de düğünler tüm hızıyla devam etmiştir.

Bu konuyla ilgilenen yetkililere sesleniyorum; komşusu hastayken, cenazesi varken, çocukları sınava girerken, anfileri sonuna kadar açıp bas bas bağırtan vicdansız insanlara, elinizi vicdanınıza koyarak, lütfen artık dur deyin!

n Kadir TİPİOĞLU-ANKARA

Hem suçlu, hem güçlü

ANKARA’da, Mahkeme kararıyla kademeli su tarifesi iptal olunca Belediye Meclisinden ’son dakika golü’ ile yeni tarife çıktı.

10 metre küp altı birim fiyat 1.55 TL iken, şimdi tüm aboneler için kademeli tarife kaldırıldı ama birim fiyat 2.70 TL’ye sabitlendi.

Bu zam değil de nedir?

Öte yandan yeni tarifelendirmede Cemevleri’ne ibadethanelere uygulanan indirim yapılmadı.

Yeni tarifeyi savunan Belediye Başkanı Gökçek, ’iptal davasını’ açan Baroyu ve tüketici derneklerini suçladı; suyu kullananların bunlardan hesap sormasını istedi!

Hem suçluluk hem güçlülük mü, nedir bu?

Kademeli tarifeyi, milletin lehine olmadığı için iptal ettirenler, Belediye Meclisi’nden tüketici aleyhine tarife çıkmasını mı istedi?

Çarpıtmanın, zorlamanın bu kadarına söylenecek söz, yok artık!

n A.T.

Teknosa’ya yakıştıramıyorum

TEKNOSA Kızılay Mağzasından 9.7.2009 tarihinde almış olduğum Braun markalı 3-300 seri nolu traş makinesini ilk kullanımında sorun yaşadım. Servisine başvurduğunda yetkili servisi bu makinenin benim sakalıma uygun olmadığını tesbit ederek, makinenin değişmesi gerektiğini söyledi. Bunu üzerine ününü değişmek için Teknosa mağazasına gittiğimde iade ve değişim için tüm belgelerim olmasına rağmen ürünü değiştiremedim. Mağaza yetkilileri kişisel bakım ürünü

olduğundan değişim ve iade yapamayız, diyorlar. Alışveriş yaptığımda bana verilen fişte aynen şu uyarıda bulunuyorlar:

"İade ve ürün değişimleri için lütfen tüm ürün ambalaj ve aksesuarlarını saklayınız"

Alışveriş yaparken makinenin teknik özellikleri konusunda bilgilendirmeyen ve aldığınız ürününün iadesi ve değişimi yoktur, uyarısında bulunmayan mağaza yetkilileri yukarıdaki kullandıkları ifadeyle çelişkiye düştükleri bir kesindir. Şimdi Teknosa yetkililerinden bu haksızlığın giderilmesini rica ediyorum.

n Elvan TURSUN

GÜNÜN SÖZÜ

"Bir adamın zengin olup olmadığını herkes merak eder, ama iyi olup olmadığını kimse araştırmaz."

(Herrick)
Yazarın Tüm Yazıları