Sokak Couture

Güncelleme Tarihi:

Sokak Couture
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2005 00:59

Yaratıcı olduğu kadar da özgün tasarımlara öncülük eden ‘Sokak Couture’ akımı, modadan uzak kalmayan ve rahatlığı ön planda tutan gençlerin favorisi.

Modadaki özgürlük savaşları, son dönemde sokaklarda var olan yaşamlardan ilham alarak kendi özgün tarzını yaratan pek çok markanın doğmasına neden oldu. Dünyada, Replay, Diesel, Energie gibi markaların öncülük ettiği bu modanın adı Street Couture.

Kendinizi içinde özgür hissedebileceğiniz, rahat olduğu kadar da günlük ve şık kıyafetlerden oluşuyor. Her koleksiyonda farklı bir hikayenin anlatıldığı, dikiş, malzeme ve yıkama detaylarıyla öne çıkan bu akım, son birkaç yıldır genç neslin yakın takibinde.

Ülkemizde bu modaya öncülük eden markalardan biri de Ciggs. Türkiye pazarında henüz çok genç bir marka. Hedef kitlesi modadan uzak kalmak istemeyen ve rahatlığı ön planda tutan özgür gençler. Alışılmışın dışında, şık ve özgün jean modelleriyle dikkat çekiyor. Bundan yaklaşık beş yıl önce kurulan marka, tasarım ve yönetimde söz sahibi olan iki genç kardeşin, Çağdaş ve Cafer Canseven’in eseri. Canseven kardeşler, yurt dışında Ciggs markasıyla sekiz ülkede satılan modeller yaratmanın dışında, Zara gibi dünya markaları için de özel tasarımlar yapıyorlar.

Çağdaş Canseven: ‘Geçtiğimiz sezon Zara’nın bir çok jean modelini biz tasarladık ve ürettik. Farkımız, onların bizim modellerimizi beğenip ürettirmesi. Hedefimiz, dünyaya tasarımlarımızı satmak.’ Ciggs’in şu anda Ankara Karum’da bir konsept mağazası bulunuyor. Kısa bir süre sonra, bu mağazaların sayısı artırılacak. Ama bu süre içinde bu jean’lerden satın almak isterseniz Etiler çevresinde turlayabilir veya internet’ten alışveriş yapabilirsiniz. Site şu an hazırlık aşamasında.

Fark ayrıntılarda yakalanıyor

Ciggs’in en önemli özelliği modellerinde zengin dikiş detayları, yıkamalar ve aksesuvarlar kullanması. Spor tarzı benimsedikleri halde ‘seksi’ modeller de yarattıklarını belirten Çağdaş Canseven ‘Esin kaynağımız, bugün müzik, yarın sosyal bir olay olabiliyor. Her üründe özel yıkamalarla fark yaratıyoruz. Bu yaz, ‘seksi’ modellerimizde parlak taşları yoğun olarak kullandık’. Ciggs’de bu yaz kadınlar için dar paça modeller, capri’ler ve yırtık jean’ler ön planda. Erkekler için bol kesimli rahat jean modelleri, yine farklı dikiş detayları ve zincir gibi aksesuvarlarla süslenmiş. Jean’lerin fiyatları, 100-150.00 YTL. arasında değişiyor.

Alışveriş Sepeti

Rast gelen, rast gider...

Derishow, 20.yüzyıl Antikaları konsepti 2005 yaz tasarımları ile devam ediyor. Bu kez, 20. yüzyılın iletişim ile gelişen çok kültürlülüğünden ilham alan tasarımlarda uçuşan hacimli silüetler, etnik detaylara eşlik eden modern çizgiler, şık malzemeler dikkat çekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!