Sök de giy!

Güncelleme Tarihi:

Sök de giy
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2010 00:00

Moda kuralsızlıktır... Kalıpların dışına çıkıp çağa adapte olabilmektir... Sürü psikolojisi gibi görünse de sürüden ayrılmaktır. Ve artık moda kesinlikle derli toplu giyinmek anlamına gelmiyor! Bu sezon en ünlü tasarımcının, en başarılı terzilerin elinden çıkmış binlerce liralık kıyafetlerin etekleri, paçaları bile sökük... Ne dersiniz, siz yeni sezonda “modaya” uyabilecek misiniz?

Haberin Devamı

Çok şık bir elbise çarptı gözünüze... Kupu, rengi, boyu, posu tam size göre... Ama o da ne; etekleri sökük! Paniğe kapılmayın, bunun sebebi ne terzinin dalgınlığıne ne de sizden önceki müşterinin hoyratlığı... Bu yıl moda böyle! 

En ağır kıyafetlerde bile etek dikişleri pas geçiliyor. Bu detay tarza anında modern, daha doğrusu asi bir hava katıyor.
“Sökük” moda, kıyafet de ayırt etmiyor. Gece elbiselerinden kokteyl kıyafetlerine, şortlardan ceket ve jean’lere kadar her yerde, her parçada karşımıza çıkıyor.
    
SAKIN TADİLATA VERMEYE KALKMAYIN

Bu akım daha çok yeni olduğundan, mağaza görevlilerine de büyük iş düşüyor tabii... Çünkü duyduğuma göre bazıları ürünleri defolu sanıyor, bazıları da dikişsiz bırakılan yerlerin tadilata gönderilerek dikilmesini istiyor. Ama hata! Çünkü bu basit dikiş, büyük olasılıkla ellerindeki cool tasarımı bir anda sıradanlaştırıyor.

Benden size bir tavsiye; özellikle abiye elbiselerdeki bu salaş detay, şık çizgilerle çok etkileyici bir kontrast yaratıyor ve kesinlikle sizi çok daha iddialı, çarpıcı bir havaya sokuyor. Büyük dünya markaları ve tasarımcıların bu detayı böylesine benimsemesinin nedeni de o olsa gerek...

TASARIMCILARIN ÇOK HOŞUNA GİTTİ

Modadan ve ne kadar çok benimsendiğinden söz etmişken, bu tarzı koleksiyonlarına taşıyan tasarımcılardan söz etmemek olmaz... Alberta Ferretti, Chanel, Jil Sander, Prada, Calvin Klein Collection, Yves Saint Laurent, Fendi, Bottega Veneta, Cynthia Rowley, Charles Anastase gibi dünya markaları ilk anda aklıma gelenler...

Kısa şortlarda, ceketlerde, yelek kollarında, abiye couture ve kokteyl kıyafetlerinde sökülmüş kollara, etek uçlarına sık rastlıyoruz. Ayrıca yırtık jean ve tişörtler de bu koleksiyonlarda geniş yer kaplıyor.

şimdi karar zamanı... Ne dersiniz; bu trende uyacak mısınız yoksa tadilat konusunda ısrarcı olacak mısınız!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!