Şöhretli romanlarımız utandınız mı?

Bİraz bekledim belki çıkıp da bir şeyler söylerler diye?

Haberin Devamı

Ama bu güne kadar nedense kimse sesini çıkarmadı
Eh günah da benden gitti
Rahmetli babacığım Çingeneleri çok severdi.
Ben de öyle. Hatta bir birimize takılırdık
“Bir daha dünyaya Çingene olarak geleceğiz” diye.
Bizim çocukluğumuz da romanların adı Çingene’ydi
Nüfus cüzdanlarına o zamanlar “Kıpti” yazılırdı.
Romanların yaşadığı İzmir Tepecik mahallesine, İstanbul’da Sulukule’ye çok gitmişimdir.
Uzatmayayım 33 senelik meslek hayatımda da sizlerin bilmediği benim bildiğim çok şöhretli roman tanıdım.
Aralarında sinema dünyasında ‘Beyaz Çingene’ dediğimiz star isimler var.
Nedense utanırlar.
Halbuki Çingene’nin sözü de özü de birdir.
Danslarıyla, o muhteşem sesleriyle, müzikleri ile içimizden biri onlar.
Manisa’nın Selendi ilçesinde büyük olay olan, ama aslında bana göre yalnızca bazı görevlilerin basiretsizliğinden kaynaklanan ki Yılmaz Özdil de aynı kanıda.
Roman isyanının ardından hiçbir Roman sanatçımız sesini çıkarmadı.
AKP, MHP, CHP olmak üzere bütün siyasi partiler ayağa kalktı.
Sahne, sinema, tiyatro, müzik dünyasındaki Çingene starlarımızın seslerinin duyulmamasını utandıklarına yordum.
Ama yıllardır Roman olduğunu inkar etmeyen Kibariye, roman hikayelerinin anlatıldığı ‘Cennet Mahallesi’ ile trilyonlar kazanan yapımcı Türker İnanoğlu Ağabeyimiz, bu dizide oynayan ve yine milyarlar kazanan Melek Baykal, Müjdat Ağabey (Gezen), Alişan, Cağla Şikel, Özkan Uğur neredeydiler? Merak ettim.

Zerrin evlenebilir

Haberin Devamı

Sevgili Zerrin Özer ile geçtiğimiz hafta canım hemşerim Saba Tümer’in programındaydık. Program öncesi kulis deki neşe Kanal D stüdyolarına taştı.
Zerrin ile ben tam 30 senelik can arkadaşız. Saba’ya gelince onunla da bir 15 senemiz var. Saba bir de üstelik İzmirli.
Ailece de benim sevgili dostlarım.
Kulis deki muhabbet ekrana yansısaydı bayılırdınız. Yalnız neşe, eğlence yoktu.
Arkadaşlığın dostluğun ne demek olduğu bilmeyenlerin alacağı çok güzel dersler vardı. Sohbet sırasında ilk kez Zerrin’in çok hırslı olduğunu fark ettim.
Neyse uzatmayayım.
Zerrin benim de çok yakından tanıdığım ve sevdiğim eski kocası, Levent ile yeniden evliliğe hazır bence. Zerrin’in göğüslerini küçülttüğü İstanbul Cerrahi Hastanesi’nde Levent onu bir saniye yalnız bırakmamış,
Ayrıca yeni albümü Emanet’ de sözlerini yazdığı ‘Git’ adlı şarkısı da bu aşkın büyüklüğünü gösteriyor.
 Bir türlü seni elimde tutamadım yar
Ne yaptıysam ne ettiysem olmadı yar
Yine de hep seni seveceğim yar
Git hiç olmadığın kadar benden
uzaklara git
Sev hiç sevmediğin kadar
Çok sev başkalarını
Benim kadar yapayalnız kaldığında dön
UTANMA YERİN HAZIR DÖN

Komedi oynamak istiyor

Haberin Devamı

Zerrin bu albümünden çok umutlu.
Şarkıcı kimliğinin yanı sıra oyuncu olmak istiyor. Özellikle de bir komedi dizisin de. Ya da sit-com.
Aslında tanıdığım kadarıyla da başarılı olabilir. Sevgili Gülse Birsel ve Birol Güven bilginize. Bir de ileride bir Ana okulu açmak istiyor Zerrin.
Böylelikle de çocuk özlemini gidereceğini söylüyor.

Mutlaka gülümseyin

İstanbul elitlerinin çok yakından tanıdığı bir isim Emek Külür.
Fakat deli gibi sevdiği kocası Behzat Külür’ü 8 Ocak 2003 Diyarbakır’da düşen THY uçağında kaybedince hayatı değişti.
Kocası ile yarış pistlerinde şampiyonluk için mücadele verirken kendini yaşam mücadelesinin içinde buldu. Üstelik kocasının en yakın arkadaşı, sahte imza ile dolandırınca iyice hayata küstü. Fakat güzel bir işi vardı.Diş hekimiydi. Özellikle gülümsemenin insan sağlığı üzerindeki etkileri konusunda çalışmalar yapmıştı. Önce yeniden gülmeyi öğrendi. Şimdi sadece sağlıklı insanlara değil zihinsel engellilere ve otistik çocuklara gülümsemenin enerjisini anlatıyor.
Emek Külür’ü müşterek dostumuz Şah Yağcı kanalıyla tanıdım. Nişantaşı’nda benim çok sevdiğim La Vita adlı Bakery&Cafe’de karşılaştık. Buranın diyet kurabiye ve tuzluları bir harika. İzmir Alsancak’da bir şube açmaları için bastırıyorum. Fakat kandıramadım.
Neyse uzun atladım. Emek Külür gülümseme anında 17 kasın çalıştığını söyledi.
İnsanları gülümsetmek için Amerika’da smile institute, İngiltere’de smile studio olarak yayılan yeni bir trend başladığını belirtti.
Türkiye’de de ‘Mutlaka Gülümseme Enerjisi’ni başlatmış. Fakat bunun için de her yaştaki kişinin diş ve ağız bakımına önem vermesi gerekiyormuş. Aslında pek çok sağlık sorunu da diş ağrıları sırasında ortaya çıkıyor. Günlerdir baş ağrıları içinde kıvranan kardeşim Gülay’ın bu ağrılarının nedeni, azı ve 20’lik dişlerinin köklerindeki kistler çıktı. Bu nedenle ‘Mutlaka Gülümseme Enerjisi’ sayesinde diş ve ağız bakımınızı sakın ihmal etmeyin.

Adı bende saklı

Onursuz olmasın aşk

Haberin Devamı

Sezenimin (Aksu) bu şarkısına bayılırım. Onursuz Olmasın Aşk Ama aşka maddiyat ve çıkarsal ilişkiler girerse bence o aşk bitmiştir.
Ticari ortaklığa dönüşmüştür.
İşte sahne dünyasında bir yıldır ticari, onursuz bir birliktelik yaşanıyor.
Ne yazık ki bizler de onları ekranlarda sahnelerde kimi zaman gülerek kimi zaman da alkışlayarak izliyoruz. Kahramanlardan kadın olanı ikinci sınıf bir solist.
Erkek olanı ise kendine göre bir iş adamı. Daha önce de bu iş adamı yine kendi halinde bir solist ile olmuş. Bu zavallı kızcağızın nesi var nesi yok tüketmiş.
Aslında ben adama kızmıyorum.
Üstelik de severim kendisini. Ben adamın geçmişini bildiği halde onun karşısında zavallı duruma düşen ikinci sınıf soliste kızıyorum. Mazisini çok iyi bildiğim bu kadıncağız geçenlerde bu adam tarafından kuliste bin türlü hakarete uğramış. Adam kadının yüzünü herkesin içinde çatal bıçak fırlatmış. Yetmemiş kadını vokali ile aldatmış. Bu da yetmemiş. Kredi aldıkları bankanın müdiresi ile birlikte olmuş, Üstelik aldığı krediye bir sıfır daha ilave ettirip, bu akılsız kadını kazıklamış. Şimdi ben bu aşka onursuz demeyeyim de ne diyeyim?

Haberin Devamı

Hesaplı ve lezzetli Takanik Balık

İstanbul’a ne zaman gitsem uğradığım bir yer Takanik Balık.
Fishmekan, Park Fora, Kıyı, İstinye Balık Evi  favori yerlerim.
Ama devir hesap devri.
Herkesin kesesine uygun Takanik’i tek geçerim.
İzmirlilere de İstanbullulara da öneririm.
Zaten Takanik’i sevgili Cenk Eren ile 90 yılların başında keşfettik. Yeniköy’de bir teknenin içindeydi. Daha sonra yine Yeniköy’de minik bir dükkana taşındılar. Şimdi de Arnavutköy’de iki katlı bir binadalar.
Yeniköy’deki yerleri de duruyor. Yani ‘Allah yürü ya kulum’ dedi. Genç patron Serkan(Kayhan) ‘Abla sayenizde’ diyor.
Neyse yediğiniz her şey taze. Bir balık çorbası var ki? O gün sevgili Ergun Yıldız bayıldı. Ben balık köfteden üç tane yedim. Bir dil ve fener kavurma harika. Özellikle de tulumba, revani ve incir tatlısı bela Gelen hesap da süper.

Pek çok ünlünün de yeri

Haberin Devamı

O gün sevgili Mahsun Kırmızıgül vardı. New York’ dan gelmiş. Saç sakal karışık. Mustafa Sandal ile birlikte oynayacağı, yöneteceği ve öyküsünü yazdığı ‘New York’ta Beş Minare’ adlı yeni filmi için saçlarını uzatıyormuş. Yorgun ama mutluydu.
E nasıl mutlu olmasın? Adam iki film yaptı. ‘Güneşi Gördüm’ ve ‘Beyaz Melek’ gişe rekorları kırdı.Tam on senedir de ‘New York’ta Beş Minare’ için çalışıyormuş. Mahsun’un dışında Takanik’in medyatik müşterileri arasında Gülşen, Demet Akalın , Sarp Atak, Memiş Hoca, Deniz Çakır ve sevgilisi Nihat, Naz Elmas, Sadettin Tantan ilk aklıma gelenler. Evlere ve iş yerlerine paket servisi de var.
? Takanik telofon:
0.212. 263.83.46

Yazarın Tüm Yazıları