Şöhret bazen 30'undan sonra gelir bazen 60'tan

Güncelleme Tarihi:

Şöhret bazen 30undan sonra gelir bazen 60tan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2015 06:45

Şöhret bazılarının kapısını çok genç yaşta çalar. Gösteri dünyasın çocuk denecek yaşta hatta kimi 20'sine bile gelmeden şöhretin zirvesine çıkmış isimlerle dolu. Ama bazıları için de ona ulaşmak zaman gerektirir.

Haberin Devamı


Ya da kimi zaman sinema ya da tiyatro dünyasının ustalarını belli bir kesim hep tanır da daha geniş kitlelere ulaşmaları için çok izlenen bir TV dizisinde ya da sinema filminde rol almaları gerekir.. İşte kimine şöhret kapısı geç açılan kimi de aslında yetenekleri ve tecrübeleriyle hep orada olup da geç keşfedilen yıldızlar. Şöhreti 30'undan ya da 40'ından sonra bulanlar.

BİRBİRİNDEN DEĞİŞİK İŞLER YAPTI

Şöhret bazen 30undan sonra gelir bazen 60tan

Aktör Jon Hamm için her şey 2007 yılında değişti. Hem de bir gecede. Hamm, 36 yaşında Mad Men dizisindeki Don Draper rolünü oynayıncaya kadar şöhret bir türlü onun kapısını çalmamıştı. O zamana kadar da gençlere drama dersleri vermekten bir restoranda çalışmaya kadar sayısız iş yaparak hayatını kazandı. Ama Mad Men dizisi onun hayatının dönüm noktası oldu. Belki de umudunu yitirdiği bir anda bir dizi sayesinde şöhreti buldu.

Haberin Devamı

OSCAR ADAYLIĞI GELDİ

Şöhret bazen 30undan sonra gelir bazen 60tan

Jessica Chastain de şöhreti 30'undan sonra bulanlardan. Aslında uzunca bir süre sakin ve iddiasız bir biçimde kariyerini sürdürdü Chastain. Ama sonraları bir fark yaratmak için müdacele etmeye başladı. Beklediği fırsat da 2011 yılında The Help filmindeki Celia Foote rolüyle ayağına geldi. Bu filmle en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscar'ına aday gösterildi. Chastain, 2012 yılında Zero, Dark, Thirty'de rol aldı ve bu kez en iyi kadın oyuncu dalında Akademi Ödülü'ne aday oldu.

42 YAŞINDAN SONRA

Şöhret bazen 30undan sonra gelir bazen 60tan

Kathy Bates de aslında adını dünyadaki tüm sinemaseverlere ezberleten Misery (Sırlar Kitabı) adlı filme kadar iyi bir oyuncu olarak tanınırdı. İyi ama fazla da ünlü olmayan bir oyuncu. Stephen King'in eserinden uyarlanan filmde oynayıp da en iyi kadın oyuncu Oscar'ını kazandığında 42 yaşındaydı Bates.

Haberin Devamı

O 61 YAŞINA KADAR TİYATRONUN YILDIZIYDI

Şöhret bazen 30undan sonra gelir bazen 60tan

Judi Dench aslında gençlik yıllarından beri tiyatro dünyasında ünlüydü. Ama ana akım sinemada adını fazla duyan olmamıştı. Onun için kırılma noktası 1996 tarihli James Bond filmi Golden Eye oldu. O sırada 61 yaşındaydı Dench.

34 YAŞINA KADAR BEKLEDİ

Şöhret bazen 30undan sonra gelir bazen 60tan

Bugün sadece Hollywood'un değil dünyanın en güzel kadınlarından biri Stone.Hem de ilerleyen yaşına rağmen. Belki biraz da bu yüzden yapımcılar onu paylaşamıyor. Stone'un bugünlere gelmesi de hiç kolay olmadı...Hem de Hollywood gibi rekabetin en acımasız biçimde yaşandığı bir yerde mücadele ediyordu. Bir çok filmde rol aldı ve güzelliğiyle dikkat çekti.. Ama asıl büyük çıkışını Temel İçgüdü adlı filmle yaptı...O sırada Stone 34 yaşındaydı ve artık tüm dünya onu tanıyordu. Stone, Temel İçgüdü'nün 2006 yılında çekilen ikincisinde de rol aldı. O sırada 48 yaşındaydı ve yine güzelliğiyle herkesi büyüledi.

Haberin Devamı

TİYATRO SAHNESİNDEN EKRANA

Şöhret bazen 30undan sonra gelir bazen 60tan

Tamer Karadağlı Türkiye'nin en tanınmış oyuncularından biri. Ama onun da bugünkü durumuna ulaşması kolay olmadı. Gençlik yıllarında Ankara'da çekilen Ferhunde Hanımlar adlı dizideki rolüyle tanındı önce.. Dizi 1993 yapımıydı ve Karadağlı o sırada 26 yaşındaydı. Her ne kadar dizinin sürekli izleyicileri onu takip etse de bugünkü kadar geniş bir kitle tarafından tanınmayan genç bir oyuncuydu. Babam Olur musun, Demir Leblebi, Nasıl Evde Kaldım gibi dizilerde rol aldı daha sonra..Asıl büyük çıkışını ise Çocuklar Duymasın dizisindeki Haluk rolüyle yaptı.O sırada 34 yaşındaydı Karadağlı.

Haberin Devamı

SEYİRCİ ONU GEÇ KEŞFETTİ

Şöhret bazen 30undan sonra gelir bazen 60tan

Konservatuar mezunu olan Hatice Aslan; İzmir ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yıllarda sahne tozu yuttu.Ardından o da Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarının rol aldığı Ferhunde Hanımlar adlı dizide oynadı..Ardından En Son Babalar Duyar, Kınalı Kar gibi dizilerde rol aldı..Ama asıl büyük patlamasını 40 yaşını geçtikten sonra rol aldığı ilk sinema filmi Üç Maymun'la yaptı..Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği film Cannes Film Festivali'ne katıldı.. Aslan üzerinde kahverengi tuvaletiyle kırmızı halıya adım attığı anda tüm dünya medyasıyla birlikte Türkiye de bu deneyimli ve yetenekli oyuncuyu yeniden keşfetti.. Hatta Hatice Aslan, festivalin ardından öyle büyük sükse yaptı ki o sıralarda oynadığı Düğün Şarkıcısı adlı dizide aldığı ücreti ikiye katladığı da konuşuldu.

Haberin Devamı

ONU ŞİMDİ DÜNYA TANIYOR

Şöhret bazen 30undan sonra gelir bazen 60tan

1970 doğumlu olan Halit Ergenç'in öyküsü de ilginç. İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Bölümü'nde okuyan Ergenç, okulun ikinci senesinde ayrıldı ve Mimar Sinan Üniversitesi Opera ve Müzikal Oyunculuğu bölümüne girdi.

Aralarında Kiss Me Kate, Tatlı Charity, Beni Seviyor, Kral ve Ben, Evita'nın da bulunduğu müzikallerde sahneye çıktı. Bunları Dedem, Gofret ve Ben, Böyle mi Olacaktı, Kumsaldaki İzler gibi diziler izledi. Zerda adlı çok izlenen dizide rol aldı. O dizide oynadığında 32 yaşındaydı. Ama asıl büyük çıkışını Aliye'deki Sinan karakteriyle yaptı. Geniş kitleler onu bu diziyle tanıdı. O sırada 34 yaşındaydı Ergenç.

Binbir Gece dizisiyle şöhretini pekiştirdi. Bir çok sinema filminde rol aldı. Muhteşem Yüzyıl'daki Kanuni Sultan Süleyman rolüyle de hem Türkiye'de hem de dünyada milyonlarca kişi tarafından tanınır hale geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!