Şöhret arttıkça kilolar azalıyor

Güncelleme Tarihi:

Şöhret arttıkça kilolar azalıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2006 00:00

Spor, sinema ve müzik dünyasının yıldızları, son dönemde yaşadıkları hızlı kilo kayıplarıyla dikkat çekiyorlar. Şöhretleri arttıkça ölçüleri küçülen bu güzeller, sevenlerini de endişelendiriyorlar. Diyet uzmanlar ise ünlülerin zayıflama konusunda tehlike sınırlarında dolaştıkları görüşündeler.

Bir deri bir kemik kaldı

35 yaşındaki Denise Richards, ikinci çocuğu Lola’nın doğumundan sonra hamilelikte aldığı kiloları vermeyi aklına koydu. Bunun için elinden geleni yaptı. Ancak uyguladığı sağlıksız yöntemler, birkaç ay içinde onu işte böyle bir deri bir kemik bıraktı.

Çocuktan farksız

Kate Bosworth, hızla kilo kaybetmesine rağmen ortada endişelenecek bir durum olmadığı görüşünde. Ama uzmanlar, "Ben kendimi bildim bileli zayıfım. Minyon yapım, olduğumdan daha zayıf görünmeme neden oluyor" diyen güzel oyuncuyla aynı kanıda değil. Bosworth’un 12 yaşında bir çocuğun vücuduna sahip olduğunu söylüyorlar.

Kısa sürede zayıfladı

18 yaşındaki Hilary Duff, geçen yıl bir gazetede yayınlanan fotoğrafını görünce hemen harekete geçti. Kilolarının alıp başını gittiğini fark eden Duff, derhal diyete başladı. Pilates egzersizlerini de aksatmayan genç kız, kısa sürede incecik oldu. Ancak biraz daha kilo kaybettiği takdirde hastanelik olacağı kesin!

Açlığa mahkum oldu

Genç oyuncu Keira Knightley, uyguladığı sıkı diyet programı sayesinde 50 kiloya kadar düştü. Ancak onun hızlı kilo kaybı dostlarını endişelendiriyor. Yakın çevresi Knigtley’nin form tutmak uğruna kendisini açlığa mahkum ettiğini düşünüyor.

Sınırları çok zorluyor

Anna Kournikova, kortların en güzel yıldızlarından biri. Ancak uyguladığı diyet yüzünden eski halinden eser kalmadı. Diyetin yanı sıra haftada dört gün 45’er dakika egzersiz yapan Kournikova, şimdilik sağlıklı. Ama uzmanlar onun sınırda olduğunu, daha fazla kilo kaybetmemesi gerektiğini söylüyorlar.

Neden zayıflamak istiyorlar

Marc Bunag adındaki bir film pazarlamacısı, ünlülerin aşırı zayıflıktan kaynaklanan sağlıksız görüntüleriyle ilgili şunları söyledi: "Oyuncular fazla kilo riski nedeniyle sürekli stres altındadır. Kendilerini pazarlamak için daha ince görünmek zorunda olduklarını düşünürler. Onları buna yönelten biraz da paparazziler, film yönetmenleri ve fotoğrafçılar... Ancak zayıf olmak ile hastalıklı görünmek arasında ince bir çizgi var. Bünyelerini fazla zorlayarak kilo verenlerin yüzlerindeki sağlıksız ifade onları ele veriyor zaten..."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!