Söğütözü trafiğinde icra kilidi

Güncelleme Tarihi:

Söğütözü trafiğinde icra kilidi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2017 15:30

Söğütözü’nde taşınan Ankara icra mahkemeleri ve müdürlükleri bölgede araç akışını kilitledi. Binanın önünde bulunan 4 şeritli yolda 3 sıra araç parkı nedeniyle trafik sıkışırken, sürücüler çevrede otopark bulunmadığı için çaresiz kaldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

2013 yılında Sıhhiye’deki Ankara Adliyesi’nden ayrılarak Yenimahalle İvedik’teki Büyükşehir Belediyesi’ne ait yapıda hizmet vermeye başlayan Ankara Adliyesi Ek Hizmet Binası İcra Mahkemeleri ve İcra Müdürlükleri, yaklaşık 2 ay önce Söğütözü’ne taşındı. 2179. Sokak üzerinde, daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ek Hizmet Binası olarak kullanılan yapıda hizmet vermeye başlayan mahkeme ve müdürlükler, Söğütözü trafiğini zora soktu. Çevresinde; CHP Genel Merkezi, Ekonomi Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü gibi yoğun merkezlerin bulunduğu binanın önünde oluşan araç yoğunluğuna hatalı parklar da eklenince bölge trafiği içinden çıkılmaz bir hal aldı.

4 ŞERİDE 3 SIRA PARK

İcra dairesinde işleri olan avukat ve vatandaşlar, otopark bulunmayan bölgede 4 şeritli 2179. Sokak’ın her iki yanına 3 sıra araç park ediyor. Otomobil yoğunluğu yaşanan bölgede parklar, 2179 Sokak ile 2180. Cadde’ye uzandı. Söğütözü ile Anadolu Bulvarı arasındaki bağlantıyı sağlayan 2179. Sokak üzerine 3 sıra otomobil park eden sürücüler nedeniyle zaman zaman trafik akışı duruyor. Çevredekilerin müdahalesiyle bir yönden gelen araçların geri geri gitmesi sağlanarak trafik sorunu çözülmeye çalışılıyor. Bina çevresinde otopark bulunmadığı için araçlarını 3 sıra park etmek zorunda kaldıklarını belirten sürücüler şunları söyledi:

OTOPARK YAPILMALI

Haberin Devamı

“İcra’daki işlerimizi halletmek için buraya gelmek zorundayız. Etrafta herhangi bir otopark alanı yok. Mecburen 2-3 sıra park ediyoruz. İşimiz bittikten sonra aracımızı bulunduğu yerden çıkarabilmek için diğer sürücülerin gelmesini bekliyoruz. Bölgedeki otopark sorununa çözüm getirilmeli. Daha önce İcra, Hipodrom Caddesi’ne taşındığında da benzer sorunları yaşamıştık. Cadde üzerine park etmek zorunda kaldığımız araçlarımız çekildi, polis defalarca ceza yazdı. Bin taşınmadan önce buruda yoğunluk yaşanacağını tahmin etmek çok zor değil. Taşınma önce önlem alınmalıydı. Bölgeye acil şekilde otopark yapılmalı.”

Haberin Devamı

‘TRAFİK EKİPLERİ MÜDAHALE ETMELİ’

Söğütözü Bölgesi’ndeki Ekonomi Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü gibi kamu kurumların da çalışan vatandaşlar da İcra’nın taşınması ile bölge trafiğinin içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyledi. Sürücüler, “2179. Sokak üzerindeki 3 sıra hatalı park nedeniyle sabah saatlerinde işe geç kalıyoruz. Gün içerisinde de Söğütözü’nden çıkarken büyük zorluk yaşıyoruz. Trafik ekipleri, hatalı parka müdahale etmeli. Sorunun kesin çözümü için bölgede otopark alanı oluşturulmalı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!