Soğuklara karşı alabileceğimiz sıcacık, mutlu, sağlıklı ve romantik 50 tedbir

Güncelleme Tarihi:

Soğuklara karşı alabileceğimiz sıcacık, mutlu, sağlıklı ve romantik 50 tedbir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 10:20

Korkunun ecele faydası yok: Önümüz kar, soğuk, tipi, boran... Tiril tiril giyindiğimiz, her yere yürüyerek gittiğimiz, gittiğimiz yerde açık havada oturduğumuz, mehtaplara, guruplara doymadığımız zamanlar artık çok uzakta. Yine de evlere kapanmanın, kapansak da enseyi karartmanın, neşemizden, müziğimizden, sporumuzdan, eğlencemizden geri kalmanın âlemi yok. Güzel, keyifli, gustolu bir kış geçirmemiz için, hatta bu zamana kadarkilerin en iyisi olması için elimizde bir sürü sebep var. O sebepleri, haberdar olmamız gereken trendleri, önümüzdeki üç ayın en heyecanlı tarihlerini kendi alanlarının uzmanlarından derledik.

Haberin Devamı

Soğuklara karşı alabileceğimiz sıcacık, mutlu, sağlıklı ve romantik 50 tedbir


Hangi yenilikleri bekleyelim?

TEKNOLOJİ / Rahşan Gülşan

Samsung’un S9’unu: Akıllı telefon dünyasında iPhone X’in piyasaya çıkmasının ardından şimdi hepimiz şubat sonu Dünya Mobil Kongresi’nde tanıtılacak Samsung S9’a kilitlenmiş durumdayız. S9’da bu kez içimizi ısıtacak yepyeni radikal bir tasarım değişikliği bekliyoruz.

Elon Musk’ın elektrikli otomobillerini... En büyük ve hızlı değişimse otomobil teknolojilerinde yaşanacak. Elon Musk’ın tanıttığı dünyanın en hızlı otomobilinin artık elektrikli olması bize büyük fikir veriyor bu alanda.

Soğuklara karşı alabileceğimiz sıcacık, mutlu, sağlıklı ve romantik 50 tedbir

Haberin Devamı

Ne izleyelim?
TELEVİZYON / Elçin Yahşi

Aile sıcaklığı: Gülse Birsel’in yeni dizisi ‘Jet Sosyete’de, sosyeteye giren gariban bir ailenin maceralarını izleyeceğiz. Kesin bilgi: Çok güleceğiz.

Altın Küre ödülleri: Çaylar, kahveler, ıhlamurlar şimdiden hazır edilsin. 7 Ocak’ta sabaha karşı ekran başındayız.

Gianni Versace cinayetini: American Crime Story ekibinin yeni dizisi. Kanlı bir cinayetin fonunda göz kamaştırıcı bir görsel ihtişam... 17 Ocak’ta başlıyor.

Soğuklara karşı alabileceğimiz sıcacık, mutlu, sağlıklı ve romantik 50 tedbir

 

Top model Irina Shayk’ın üzerinde gördüğünüz sahte kürkler çok revaçta... Rugan, suni deri parçalarla takımlamak da oldukça moda. Yani kış soğuğundan ‘frapan’ bir şekilde korunmak elinizde. Daha sade stili olanlar, bol pantolon-ceket takımlar ve salaş kazaklarla ‘rahat’ bir sezon geçirebilir.

Ne giyelim?
STİL / Aslı Barış

Sivri ve metal ayakkabılar: Normalde “Dikkatli yaklaşın” havasını estirebilecek bu kelimeler, kışın ayakkabı trendlerini özetliyor. Metalik, siviri burunlu çizmeler gibi metalik gri vinil ceketler ‘in’.

Haberin Devamı

Çorap çizmeler: Bacak boyunuz uzunsa iyi haber: ‘Pretty Woman’ filmine göndermeler yapan çizmeler çok moda. Aynı şekilde kısa çorap çizmeler de kışın demirbaşlarından.

Rugan: Hiç olmadığı kadar revaçta. Etek, ceket, çizme ya da trençkot, seçim sizin.

İlle de kırmızı: Bu rengin her türlü tonunu çekinmeden giyebilirsiniz.

Oversize kazaklar: Soğuk kış günlerinde kurtarıcınız dağda giyilenlere göndermeler yapan, örgülü sıcacık kazaklar. Tercihen sarı, kırmızı ya da çizgili...

Baba ceketleri: Bu sezonun en farklı ve yükselen parçası, rahmetli Demirel’in giydiklerine benzeyen bol ceketler...

Soğuklara karşı alabileceğimiz sıcacık, mutlu, sağlıklı ve romantik 50 tedbir

Hangi filmleri görelim?
SİNEMA / Uğur Vardan

Haberin Devamı

Arif v 216’yı: Bu kış komünizm değil Arif geliyor. Cem Yılmaz’ı bize ‘GORA’yla tanıtıp ‘AROG’la sevdirdiği karakter, kankası Robot 216’yla birlikte geri dönüyor. Vizyon tarihi 6 Ocak.

Star Wars: Son Jedi’ı: Efsanevi serinin sekizinci adımı. Geçmiş serüvenlerden hatırladığımız Rey’in Luke Skywalker’la buluşmasının ardından yaşananları anlatıyor, ki aslında hiçbir önemi yok, serinin fanları için ‘Star Wars’ olsun da ne olursa olsun. Vizyon tarihi 13 Aralık.

Dönme Dolap’ı: Woody Allen imzalı film yolları kesişen dört ayrı karakterin öyküsünü anlatıyor. Kate Winslet, Juno Temple, Justen Timberlake ve James Belushi oynuyor. Vizyon tarihi 22 Ocak.

The Post’u: Bu sezonun ‘Spotlight’ı. Amerikan halkının Vietnam Savaşı’na bakışını değiştiren Pentagon belgelerine odaklanıyor. Steven Spielberg’ün artık iyiden iyiye ‘siyasi ve toplumsal’ takıldığı filmde Tom Hanks ve Meryl Streep var. Vizyon tarihi 12 Ocak.

Haberin Devamı

Sofra Sırları’nı: Kayda değer bir komedi. Ümit Ünal imzalı yapımda, kendini evine ve kocasına adamış bir kadının seri katile dönüşmesi anlatılıyor. Vizyon tarihi 16 Şubat.

Üç Billboard’u: Kızı öldürülen bir annenin sistemin aymazlığına karşı verdiği savaşı anlatan ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’, başrol oyuncusu Frances McDormand’ı Oscar adaylığına taşıyacakmış gibi görünüyor. Vizyon tarihi 2 Şubat.

Ne okuyalım?
KİTAP / İpek Özbey

Afrika’nın kaplanlarını: James Patterson sizi sıcak diyarlara götürecek bir polisiye yazdı: ‘Afrika’nın Kaplanı’yla kara paranın izini süreceksiniz.

Murakami’nin şarkısını: Hayranlarına müjde! Bu kış Murakami’nin kaleminden ‘Rüzgârın Şarkısını Dinle’yebilirsiniz.

Haberin Devamı

Elif Şafak’ın mesafesini: Sezonun kaçmaz romanlarından biri de Şafak’tan: ‘Uzaktan Sevmek’.

Mesut Özil’in büyüsünü: Doğan Kitap, yıldız oyuncunun kitabını hazırlıyor: ‘Futbolun Büyüsü’.

Tenten’in maceralarını: Alfa Yayınları çizgi-roman sevenler için 25 kitaplık bir Tenten serisi hazırlıyor.

Schliemann’ın kahramanlarını: Truva dahil, ülkemizdeki ilk arkeolojik kazıları yürüten arkeologlardan biri Schliemann. ‘Kahramanlar Çağının İzinde’ kitabını İletişim Yayınları Türkçeleştirecek.

Soğuklara karşı alabileceğimiz sıcacık, mutlu, sağlıklı ve romantik 50 tedbir

Gece şehirde nasıl takılalım?
KENT / Savaş Özbey

90’lar, Türkçe müzik ve mezeyle: Bakınız: Alaçatı Esnaf... Gidiniz: Şişhane Duble Meze... En son: Galatasaray Bi Daha... Denenmiş, tutmuş, garantili formül. Ver mezeyi, daya 90’lar popunu, sonra indir indirebilirsen masanın tepesinden.

Cuma bir kapanıp, bir daha pazar çıkmaca: Maslak’ta yeni açılan Hypnos Hall, Berlin’deki Berghain gibi bütün hafta sonu sürecek kesintisiz eğlenceye hazırlanıyor.

Bir kabareden diğerine... İster Etiler’deki La Boucherie’ye: Üçlü kanepede Ceynur, Sıla, Efe Bahadır... İster Taksim’deki People’a, Nükhet Duru’nunkine... Tıklım tıklım. Bu iş bir kere tuttu ya, bakın devamı nasıl gelecek...

İlle de canlı müzik: Sahnede kanlı-canlı birini görmeden eğlenemez olmuştuk, artık doyamıyoruz da. Market restoran Eataly Seren Servi’yi, fine dining restoranı Alancha, İskender Paydaş’ı çıkarmaya başladı, gerisini siz hesaplayın.

Daha da vejetaryen: Bu gidişle eti bize unutturacaklar. Her şeyin etsizini yapıyorlar. Ravioli, bizim mantının İtalyan kuzeni. Emirgân Sabancı Köşkü’ndeki Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) pancarlısını yaptı. Allah için çok lezzetli ama sen yine de #direnmantı!

Soğuklara karşı alabileceğimiz sıcacık, mutlu, sağlıklı ve romantik 50 tedbir

Beşiktaş Devler Ligi’nde gruptan çıkarak tarih yazdı.

Hangi müsabakalara kilitlenelim?
SPOR / Kenan Başaran

Avustralya Open’a: Sizi Melbourne’a alalım çünkü şu anda Güney Yarıküre’de yaz. Sezonun ilk ‘Grand-slam’ı her zaman olduğu gibi Avustralya’da start alacak. Dünyanın en iyi raketleri 15 Ocak’tan 28 Ocak’a kadar sporseverleri tenise doyuracak.

Ligde ikinci yarıya: İlk yarı itibariyle bu sezon Galatasaray, Başakşehir, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin sürüklediği yarışta ikinci perde 21 Ocak’ta açılacak. İyi oynayan kazansın!

Şampiyonlar Ligi’ne: Beşiktaş tarih yazdı ve ‘İlk 16’ya kaldı. Rakibi 11 Aralık’taki kurada belli olacak. Kim çıkarsa çıksın, 13 ya da 14 Şubat’ta bütün Türkiye bu maça kilitlenecek.

Neleri dinleyelim?
MÜZİK / Naim Dilmener

Muazzez Abacı’nın Sezen Aksu şarkılarını: Çıkacak, çıktı, çıkıyor derken, nihayet geliyor. Hem Abacı, hem Aksu; hem ye hem yanında yat.

Şebnem Ferah’ın yeni albümünü: Şu anda stüdyoda. Çıktığı anda pop suları fena ısınacak.

Soğuklara karşı alabileceğimiz sıcacık, mutlu, sağlıklı ve romantik 50 tedbir

Nelere dikkat kesilelim?
MAGAZİN / Hakan Gence

Büşra Develi hararetine: Bu ateş sönecek gibi değil, gittikçe daha da harlanıyor: Ferzan Özpetek’in klibi... ‘Ayla’ filmi... Fi dizisi... Kıvanç Tatlıtuğ’la da başrol oynayacak. Sevgilisi Burak Deniz’le reklamlarda da boy göstermeye hazırlanıyor.

Nihat Doğan havalesine: All Star kategorisinde Survivor’a gidiyor. Bakalım sivri çıkışları kimlere havale geçirtecek.

Neleri alkışlayalım?
TİYATRO / Bahar Çuhadar

Zuhal Olcay’ın aşkını: Burak Sergen’le birlikte yıllar sonra yeniden sahneye çıkmaya hazırlanan iki eski arkadaşı canlandırıyorlar. ‘Aşk Halleri’ yarın ve 5 Aralık, 20.30’da Mecidiyeköy Artısahne’de.

Aristofanes’in barışını: Antik Yunan’ın bu ölümsüz komedyası ‘Halk nedir, kahraman kime denir?’ gibi sorulara yanıt arıyor. Hikâyeyi 1500 yıl önce Aristofanes yazmış olabir ama oyun günümüzde ve İstanbul’da geçiyor. 19 ve 20 Aralık, 20.30’da Kumbaracı50’de.

Soğuklara karşı alabileceğimiz sıcacık, mutlu, sağlıklı ve romantik 50 tedbir

Nasıl ısınalım?
EGZERSİZ / Can Bayık

Kayakçılar gibi: Bosu, vücudun temel bölgelerinde yer alan kas gruplarını aktif tutuyor ve denge sağlıyor. Kayak tutkunlarının dayanıklılığını artırıyor.

Vahşi hayvanlar gibi: Bütün kas gruplarını çalıştırabilmek için ‘Jungle Challenge’ bire bir. Hillside’ın vahşi doğadaki hayvanlardan esinlenerek geliştirdiği bu ders, kışın ihtiyacınız olan kuvveti veriyor.

Soğuklara karşı alabileceğimiz sıcacık, mutlu, sağlıklı ve romantik 50 tedbir

Kapadokya, Argos Hotel

Nerelere kaçalım?
SEYAHAT / Saffet Emre Tonguç

Kapadokya’da kapalı havuza: Argos Hotel’in özel havuzlu Splendid Suite’inde gevşeyin, kayalara tarih kazıyan insanları düşünün.

Alaçatı’da şömine başına: Sezonun artık 12 aya yayıldığı Çeşme Alaçatı’da gündüz çevreyi keşfedin, akşam serinliğinde Alavya Otel’in romantik sıcaklığına sığının.

Salzburg’da kaplıcaya: Eğer yurtdışını tercih etme imkânınız varsa şu sıralar en gözde yerlerden biri Avusturya Salzburg’daki Altaussee Gölü ve Hallsatt. James Bond’un ‘Spectre’ filminin çekildiği bu yer kaplıcalarıyla o kadar gözde ki Çinliler ülkelerine çakmasını yaptılar.

Soğuklara karşı alabileceğimiz sıcacık, mutlu, sağlıklı ve romantik 50 tedbir

Hangi konserlere gidelim?
FESTİVAL-KONSER / Tolga Akyıldız

Zorlu’da Lamb’e: Studio/7 albümünün ve ‘Gorecki’, ‘Gabriel’ gibi kült hitlerin sahibi. Manchester’dan eklektik elektronik rüzgârı... (Yarın)

Volkwagen Arena’da İskender Paydaş’a: Fatih Erkoç, Haluk Levent, Ceyl’an Ertem gibi solistlerle Paydaş şarkılarına senfonik yorum... (9 Aralık)

Zorlu’da Mix Festival’a: Farklı türler ve ruh halleri bir arada. Fat Boy Slim gelemiyor ama Modestep, Electro Deluxe, The Wedding Present gibi isimler bile yeter. (15-16 Aralık)

Salon’da Wild Beasts’e: Özgür ruhlu synth pop-rock. 10 yıllık süreye yayılmış hit’lere hep bir ağızdan eşlik etme imkânı. (11 Ocak)

Babylon’da Tricky’ye: 90’ların trip hop efsanesi, Massive Attack’ın fikir babalarından biri, 13 albüm sahibi bir fikir insanı. (19 Ocak)

Soğuklara karşı alabileceğimiz sıcacık, mutlu, sağlıklı ve romantik 50 tedbir

Tabiattan nasıl faydalanalım?
DOĞA / Yücel Sönmez

Bol C vitamini alarak: Portakal, mandalina, greyfurt... Artık hepsi bol, ucuz ve ağzına kadar C vitamini dolu.

Kış kuşlarının aşk şarkılarıyla: Göçenler göçtü, kalanlar bizimdir. Parklar, bahçeler kışın şehirlere inen kuşlarla dolu.

Kelebeklerin peşinde: Sultan kelebekleri bugünlerde Antalya’da toplanıyor. Hem Antalya hem de onların güzellikleri size kış soğuğunu unutturacak.

 

İlkokul dönemi çocuğunun odasında hangi renkler kullanılmalı?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!