Soğuk sıcak yemekler

Güncelleme Tarihi:

Soğuk sıcak yemekler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2004 00:00

Çok eski bir Çin inancına göre yiyecekler SOĞUK ve SICAK olarak iki gruba ayrılır. Genellikle kızartmalar, baharatlı besinler SICAK yiyecekler grubundadır ve ancak gençlikte yenilmelidir.Yeşil yapraklı sebzeler, haşlama türü olanlar ise SOĞUK yiyecekler grubunda kabul edilip, yaşlandıkça soğuk yiyeceklerden yenilmesi önerilmektedir.Biliyor musunuz ben artık soğukçular grubunu takip ediyorum. Zaten gençlikte yeterince abur-cubur, kızartma ve acılı yedik. İnce NoktalarStresin, insanlarda B vitamini eksikliğini doğurduğunu ve bunun tavsiye edilmesinin şart olduğunu biliyor muydunuz? Stres için, ceviz, fındık yemenizi tavsiye ediyoruz.Mantarlı piknik çorbasıYapılışı:Mantarları yıkayın, kararmamaları için limonlu suda bekletin. Tencerede yağ ve unu sarartın. Dikine doğradığınız mantarları katın, bir-iki çevirip, tavuk suyunu, kremayı ekleyin. Karıştırarak pişirin. Kaynayınca tuzunu, biberini ve dereotunu katarak 5 dakika daha tutup, ateşten alın. Servis yaparken, her kaseye bir tatlı kaşığı kaşar rendesi serpin.6 kişilikHazırlama süresi 10 dakikaPişirme süresi 30 dakikaMalzeme listesi200 gr. doğranmış mantar1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı tavuk suyu1 küçük paket hazır çiğ süt kremasıYarım demet dereotu (ince kıyılmış)6 tatlı kaşığı kaşar peyniri rendesiTuz -KarabiberKabaklı makarnaYapılışı:8 su bardağı suyu kaynatın. Erişteleri içine atarak, 10 dakika haşlayın, süzdürün. Sıvıyağda ince kıyılmış soğanı sarartın. Rendelenmiş kabak, ince doğranmış jambon (ya da salamı) karıştırın. Ocaktan alın. İçine, sütle çırpılmış yumurtaları, kaşar rendesi, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip, erişte makarnayla harmanlayın. Yağlanmış kalıba koyarak önceden ısıttığınız 175 derece fırında 30 dakika pişirin. 8 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 30 dakika1 paket erişte makarna1 adet kuru soğan2 adet kabak 5 dilim dana jambon ya da salam1 su bardağı tost kaşar peyniri (rendelenmiş)1 su bardağı süt1/2 su bardağı sıvıyağ4 adet yumurtaYarım demet dereotu (ince kıyılmış)Tuz- KarabiberDoğum günü kurabiyeleriYapılışı:Jöleyi suda eritin. Nişasta, limon suyu, pudra şekeri ve sıvıyağla birlikte hamur yaparak, naylon torbada buzdolabında 1 gece bekletin. Margarin, pudra şekeri, yumurta sarısı ve unla bisküvi hamurunu hazırlayın. 1 saat dinlendirip, 1 cm kalınlığında merdaneyle açarak, kalıplarla kesin. Yağlı kağıt yaydığınız tepsiye dizip, 175 derece ısıttığınız fırında pişirin. Süs hamurunu değişik renk gıda boyalarından bir kürdan ucuyla alıp renklendirerek, bisküvilerin üzerine süslemeler yapın. 8 kişilikHazırlama süresi 60 dakikaPişirme süresi 15 dakikaSüslemek içinSüs hamuru için:2 yemek kaşığı jöle4 yemek kaşığı ılık su2 su bardağı nişasta1 yemek kaşığı limon suyu1 su bardağı pudra şekeri2 yemek kaşığı sıvıyağGıda boyası Bisküvi İçin250 gr. yumuşak margarin 1 su bardağı pudra şekeri1 adet yumurtanın sarısı4 su bardağı un2 yemek kaşığı jöle4 yemek kaşığı ılık su2 su bardağı nişasta1 yemek kaşığı limon suyu1 su bardağı pudra şekeri2 yemek kaşığı sıvıyağGıda boyası
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!