Soğuk havayı ısıttılar

Güncelleme Tarihi:

Soğuk havayı ısıttılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2017 20:43

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dün yurt genelinde törenlerle kutlanırken, birçok ilde yağışlı ve soğuk hava coşkuya engel olamadı. Başkent Ankara’da Anıtkabir’deki törenler kar yağışı altında yapıldı.

Haberin Devamı

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ankara’daki ilk tören, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki çocuklar ile öğretmenlerin Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Yılmaz ve çocuklar, yağış altında Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi. Bakan Yılmaz’ın, çelengi mozoleye bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çocuklar, Anıtkabir’e devlet erkanının gelmesinden önce yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle okullarına gönderildi.

Soğuk havayı ısıttılar

Çocukların ziyaretinin ardından Anıtkabir’de, devlet erkanının katıldığı ikinci tören yapıldı. Yoğun kar yağışı altındaki törene rahatsızlığı nedeniyle TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yerine Başkanvekili Ahmet Aydın ile Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı bakanlar ve milletvekilleri katıldı.

Haberin Devamı

Soğuk havayı ısıttılar

23 Nisan nedeniyle Ulus’taki Birinci Meclis’te de anma töreni düzenlendi. Törene TBMM Başkanvekili Aydın, MHP Genel Başkanı Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ve bazı bakanlar katıldı.

Soğuk havayı ısıttılar

İSTANBUL’DA KAPALI SALON

İstanbul Valiliği, Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nda yapılması planlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programını, hava muhalefeti ve çocukların üşümemesi için Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’na aldı.

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, 23 Nisan kutlamaları sırasında Türk bayrağını tutan 7’nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Mustafa Karabulut baygınlık geçirdi. Karabulut, yere yığılmasına rağmen elindeki Türk bayrağını bırakmadı.

Haberin Devamı

Soğuk havayı ısıttılar

 

Diyarbakır’da, 23 Nisan Ulasal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında okullar tarafından yapılması planlanan gösteriler, Kulp ve Şırnak’ta şehit olan askerler nedeniyle iptal edildi.

Batman’da Atatürk Parkı’nda düzenlenen 23 Nisan etkinliklerinde öğrencilerin halay çekmesi sırasında, izleyenlerin bulunduğu yere iple bağlanan ve havada olan Türk bayraklı balonlar, sıcağın etkisiyle alev alarak patladı. Havadan düşen parçalar nedeniyle beş öğretmen, bir öğrenci ve iki vatandaş hafif şekilde yaralandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!