Soğuk havada kalp krizi tehlikesi

Güncelleme Tarihi:

Soğuk havada kalp krizi tehlikesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2012 11:49

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Batur, yapılan bilimsel araştırmalarda soğuk havalarda kalp krizi yaşanma riskinin daha fazla olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

 

Sadece 1 derece soğuyan havanın toplumda kalp krizi görülme riskini yüzde 2 oranında arttırdığını vurgulayan Prof. Dr. Batur, kalp hastalarının soğuk havalarda zorunlu haller dışında ve sıkı giyinmeden dışarıya çıkmamalarını istedi.

Acıbadem Adana Hastanesi Kardiyoloji Bölümü Direktörü Prof. Dr. Mustafa Kemal Batur, Türkiye’de her yıl ortalama 9 bin kişinin, grip nedeniyle öldüğünün ve 50 bin kişinin de hastanelerde tedavi gördüğünün tahmin edildiğini belirtti. "Kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gören ve bünyesi zayıflamış hasta, soğuk havanın tetiklediği bir enfeksiyon sonucunda, sağlıklı insanların rahat iyileştiği durumda ölümcül tehlikelerle karşı karşıya kalabilir" diyen Prof. Dr. Batur, soğuk havalarda özellikle kalp hastalarını daha dikkatli olmaları için uyardı.

Haberin Devamı

KALP HASTALARINA ÖNERİLER

Soğuk algınlığı ve gribe karşı kullanılan ilaçlarla ilgili de önerilerde bulunan Prof. Dr. Batur, şöyle konuştu:

"Kışın grip, burun akıntısı, soğuk algınlığı, halsizlik gibi şikayetlerde hastalara önerilen veya yazılan ilaçlardan bazıları yüksek tansiyona, ritim problemlerine yol açabilecek şekilde tehlike yaratabilir. Bu yüzden yüksek tansiyon, çarpıntı, ritim sorunu, kalp damar hastalığı ve kalp yetmezliği olan hastalarımıza daha çok rahatlatma amacıyla verilen bazı ilaçları önermiyoruz. Soğuk hava tansiyonu arttırabilir. Kalp rahatsızlığı olanlar tok karınla soğuk havada veya kirli havada yürümesin. Oda sıcaklıkları belirli seviyede ayarlansın. Dışarıya hazırlıksız çıkılırsa, ani ısı değişimleri nedeniyle kalp hastalıkları tetiklenebilir. Bu risk gözetilmeli. Bağışıklık sistemini güçlendirici besinler tüketilmeli, meyve tüketimine özen gösterilmeli."


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!