Soğanın kilogramı 7 lira oldu

Güncelleme Tarihi:

Soğanın kilogramı 7 lira oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2018 11:00

Soğanın kilogramı 7 lira oldu

Haberin Devamı

İZMİR'in Karşıyaka ilçesinde yıllardır kurulan Bostanlı Pazarı'nda fiyatlar cep yakıyor. Özellikle kilosu 7 liraya kadar çıkan soğan ve patatesin fiyatının yüksek olması vatandaşı şaşkına çevirirken, İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen'den, yüksek fiyatlara ilişkin açıklama geldi. Mahsulün az, talebin fazla olduğunu belirten Erişen, bu fiyatların 15 gün daha bu kadar yüksek olacağını, daha sonra az da olsa düşeceğini belirtti.

Karşıyaka Bostanlı Pazarı'nda, artan soğan, domates ve patates fiyatları vatandaşları mutsuz etti. Soğan ve patatesin kilosu 7 lira, domatesin ise 5 liraya kadar çıktı. Alışveriş yapan vatandaşlardan emekli Kevser Sezer, fiyatların yüksek olduğunu belirterek, bu durumdan yakındı. Bugünden itibaren yemekleri soğansız yapacağını söyleyen Sezer, pazarda fiyatların emekli bir insan için fazlasıyla pahalı olduğunu belirtti. İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen, pazarda cep yakan fiyatların yüksek olma gerekçesini açıkladı. Domatesin henüz seradan alındığını ve serada ürünlerin bitmek üzere olduğunu kaydeden Erişen, "Henüz tarladan ürün alınmadı. İhracatımız da var. Talep çok olunca fiyat yükseliyor. İzmir'de iklim de biraz tuhaf. Hava durumunun değişkenliği de bu fiyatları etkiliyor. Soğan ve patates fiyatları bu nedenle yüksek" dedi. Geçen yıl hem soğanın hem de patatesin fiyatının düşük olduğunu, o zaman kimsenin bunları almadığını kaydeden Hamdin Erişen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Patatesler depolarda kaldı, üretici perişan oldu. Biz, patatesler depoda kaldığında bunları misafirlerimiz olan Suriyelilere verelim' dedik ama sesimizi duyan olmadı. Şimdi bölge bölge patates ve soğan çıkıyor. Yeni mahsul çok az. Az ekildiği ve iklim etkisinden dolayı fiyatlar yükseldi. 15 gün daha bu fiyatların bu şekilde devam eder. Fiyatlarda düşme olacak ancak geçen yılki fiyatları kimse beklemesin. Mazot fiyatı belli. İşçi geçimini sağlamak zorunda. Nakliye yüksek, tarlada kullandığı su fiyatı yüksek. İnşallah düzelir."

Umut KARAKOYUN/ İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!