Soğancıoğlu'ndan yalanlama

Güncelleme Tarihi:

Soğancıoğlundan yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2009 15:03

Soğancıoğlu, eski futbolcuları Serdar Kurtuluş'un medyada yer alan haberleriyle ilgili açıklama yaptı.

Ertunç Soğancıoğlu, siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, 11 Kasım 2009 tarihinde TC Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Bakanlık Komiserleri'nin katılımı ve gözetiminde yapılan Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ olağan genel kurulunda, bir hissedardan gelen soru üzerine, Serdar Kurtuluş'un Gaziantepspor'a transferinin gündeme geldiğini belirterek, “Bu husustaki soru cevaplandırılmıştır. Serdar Kurtuluş'a 4 milyon dolar teklif edildiği şeklinde bir açıklama yapılmamıştır, bu oyuncuyla ilgili herhangi bir tekliften de bahsedilmemiştir” dedi.

Serdar Kurtuluş'un Bursaspor'dan transfer edilişine de değinen Soğancıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Serdar Kurtuluş'un, Bursaspor'dan kulübümüze transferine ilişkin sözleşmede, Beşiktaş'ın Serdar Kurtuluş'u 1.000.000 doların üzerinde bir bedelle satması, transfer etmesi halinde, artan kısmın yüzde 50'sinin Bursaspor'a ödeneceğine ilişkin hüküm bulunmaktadır. Beşiktaş'ın tüm iş ve işlemleri yasalara uygun ve kayıt altındadır. Kayıt dışı hiçbir iş ve işlem bulunmamakta olup, bu durum Sayın Bursaspor Başkanı tarafından, Bursaspor ile Beşiktaş arasındaki futbolcu transferi işlemlerinden dolayı son derece iyi ve yakından bilinmektedir. Bu gibi haksız ve karalamaya yönelik iddialarda bulunulmadan evvel, Serdar Kurtuluş'la ilgili olarak 1 milyon dolara kadar transfer bedelinden zaten Bursaspor'a herhangi bir ödeme yükümlülüğümüzün bulunmadığı dikkate alınmalıdır.”

Soğancıoğlu, açıklamasında Yusuf Şimşek, Ali Tandoğan ve Tomas Zapotocny transferlerine de değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Kaldı ki, Sayın Bursaspor Başkanı'nın, 2008-2009 sezonu ara transfer döneminde Yusuf Şimşek'in Bursaspor'dan Beşiktaş'a transferinde, Serdar Kurtuluş'un takasta bedelsiz olarak Bursaspor'a verilmesi teklifimizi kabul etmediğini unuttuğunu düşünmekteyiz.
Öte yandan, eski futbolcumuz Ali Tandoğan'ın hiçbir transfer bedeli talep edilmeksizin bedelsiz olarak Bursaspor'a verilmesi, yine aynı şekilde Tomas Zapatocny'nin bedelsiz olarak Bursaspor'a kiralanması hususuna Sayın Bursaspor Başkanı hiçbir şekilde itiraz etmemiş olduğu hususunu da kamuoyunun dikkatine sunarım.

Beşiktaş'a hizmet etmiş bu sporcularımızın transferleri, teknik kadromuzun takım kurma tercihleri doğrultusunda gündeme gelmiş ve değerlendirilmiştir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!