Sofuoğlu: “Soykırım İftirası Yeni Bir Haçlı Seferidir”

Güncelleme Tarihi:

Sofuoğlu: “Soykırım İftirası Yeni Bir Haçlı Seferidir”
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2015 14:11

MEMUR-SEN MANİSA İL TEMSİLCİSİ VE EĞİTİM-BİR-SEN ŞUBE BAŞKANI MEHMET EMİN SOFUOĞLU, SON GÜNLERDE 1915 OLAYLARININ TARİHSEL GERÇEKLİĞİNDEN UZAK BİR YAKLAŞIMLA, YAŞANAN OLAYLARA 'SOYKIRIM' DEME YARIŞINA GİRENLERİN, GAZZE, ARAKAN, BANGLADEŞ, IRAK, DOĞU TÜRKİSTAN’DA AKAN HER DAMLA KANDA, ELLERİNİN İZİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, son günlerde 1915 olaylarının tarihsel gerçekliğinden uzak bir yaklaşımla, yaşanan olaylara ’soykırım’ deme yarışına girenlerin, Gazze, Arakan, Bangladeş, Irak, Doğu Türkistan’da akan her damla kanda, ellerinin izi olduğunu söyledi.
Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Sofuoğlu şunları söyledi:
“Bosna’da, Çeçenistan’da, Somali’de yaşanan insanlık dramını unutmadık, unutmayacağız da! Suriye’de dünyanın gözü önünde katil Esed’in kendi halkına acımasızca yaptığı soykırım Batı desteğiyle devam etmiyor mu? Bugün 1915 olaylarını soykırım olarak tanıma gayreti içerisinde olan batılı ülkeler öncelikle kanlı tarihleriyle yüzleşmelidirler. Tam anlamıyla ’soykırım’ emperyalist ülkelerin kanlı tarihlerinde karşılığını bulmuştur. Fransa’nın Cezayir, Ruanda, Çad soykırımı, Almanya’nın Namibya katliamı, Belçika’nın Kongo soykırımı, İngiltere ve ABD’nin sayısını hatırlamakta zorluk çektiğimiz katliamları ortada dururken, 1915 olaylarıyla ilgili ortaya attıkları sözde soykırım yalanları kanlı tarihlerini örtbas etme, Türkiye’yi yalnızlaştırma çabasıdır. Son dönemde, kendi içinde istikrar sağlamış, vesayet zincirlerini kırmış, terör sorununu çözmüş, coğrafyasına ve tüm İslam coğrafyasına umut olmuş, üreten, büyüyen ve gelişen Türkiye’nin yükselişinden rahatsız olanlar tarih de görülmemiş bir ittifak içinde çalışmakta, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için dayanışma içinde hareket ediyorlar. Gezi olaylarında mesele nasıl ağaç değilse batı emperyalizminin asıl meselesi de 1915 olayları değildir. Asıl mesele, Anadolu’nun ayağa kalkmasından rahatsız olanların direnişten dirilişe geçen Büyük ve Güçlü Türkiye’nin önünü kesmek istemesidir. Ülkemiz üzerinde oynanan bu kirli oyunlar daha önce de tutmadı, yine tutmayacaktır. Bu kirli oyunlar, Yeniden Büyük Türkiye idealine inanmış Anadolu insanının kadim medeniyetimizin yeniden ihya ve inşası yolunda kararlı yürüyüşünü engelleyemez. Güçlü Türkiye’yi hedef alan küresel operasyonların, oynanan oyunların milletçe farkındayız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!