Sofuoğlu 1,5 yıl sonra “start” alacak

Güncelleme Tarihi:

Sofuoğlu 1,5 yıl sonra “start” alacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2012 00:00

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 1,5 yıl aradan sonra yeniden dönüş yaptığı Dünya Supersport Şampiyonası'na Avustralya koşusuyla başlayacak.

Geçen yıl Moto GP'nin bir alt dalı olan Moto2'de yarıştıktan sonra tekrar Dünya Supersport Şampiyonası'nda yeni takımı Kawasaki Deltafin Lorenzi takımıyla mücadele kararı alan Kenan Sofuoğlu, sezonun ilk koşusu için bugün Avustralya'ya gidecek.

Phillip Island Pisti'nde 20-21 Şubat tarihlerindeki resmi testlere katılacak Sofuoğlu, 26 Şubat Pazar günü ise ilk yarışmasına çıkacak.

Kenan Sofuoğlu AA muhabirine, yeni sezonda Güney Afrikalı takım arkadaşı Sheridan Morais ile mücadele edeceklerini söyledi.

Daha önce Dünya Supersport Şampiyonası'nda iki kez dünya şampiyonluğuna ulaştığını anımsatan Sofuoğlu, şunları kaydetti: “Avustralya yarışmasıyla sezona başlayacağım. Alışık olduğum bir kategori olmasına rağmen, yeni bir takım ve motosikletle mücadele edeceğim. Ayrıca daha önce mücadele ettiğim rakiplerin birçoğu değişti. Yeni sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyorum. Yarışmalar öncesi 20-21 Şubat tarihlerinde resmi testler yapılacak. Burada hem rakiplerin durumunu göreceğim, hem de motosikletimi test etmiş olacağım.”

Sofuoğlu, farklı bir motosikletle şampiyonluk mücadelesi vereceğini belirterek, “Takım antrenmanlarında motosiklette sorun yaşamadım. Yarışmalarda da sorunla karşılaşmayacağımı düşünüyorum” dedi.

Motosiklette kendisinden başarı beklendiğini dile getiren milli sporcu, “Daha önce başarılarım oldu. Ancak 1,5 yıldır yurtdışında İstiklal Marşı'nı okutturamadım. Bu sezon başarılı olmak istiyorum. Sezon sonunda podyumun en üst sırasında yer almak için mücadele edeceğim” diye konuştu.

Yarış takvimi

Dünya Supersport Şampiyonası'nda 2012 sezonu yarışma takvimi şöyle:

1. ayak/26 Şubat/Phillip Island/Avustralya
2. ayak/1 Nisan/Imola/İtalya
3. ayak/22 Nisan/Assen/Hollanda
4. ayak/6 Mayıs/Monza/İtalya
5. ayak/13 Mayıs/Donington Park/İngiltere
6. ayak/10 Haziran/Misano Adriatico/San Marino
7. ayak/1 Temmuz/Motorland Aragon/İspanya
8. ayak/22 Temmuz/Brno/Çek Cumhuriyeti
9. ayak/5 Ağustos/Silverstone/Büyük Britanya
10. ayak/26 Ağustos/Moskova/Rusya
11. ayak/9 Eylül/Nürburgring/Almanya
12. ayak/23 Eylül/Partimao/Portekiz
13. ayak/7 Ekim/Magny Cours/Fransa
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!