Software AG, ApplinX’e devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Software AG, ApplinX’e devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2006 00:00

Software AG, mevcut sistemleri Web ve Servis Odaklı Mimari’yi (SOA) destekleyecek biçimde genişleten yazılım çözümü ApplinX’te bazı geliştirmeler yaptığını duyurdu. Software AG’nin ApplinX 5.1 çözümü, kullanıcılara mevcut terminal ekranlarından Web servisleri yaratma ve bu servisleri bir UDDI havuzuna kaydetme imkanı sunuyor. Böylece, Servis Odaklı Mimari (SOA) desteği artırılıyor.

Haberin Devamı

Software AG, mevcut sistemleri Web ve Servis Odaklı Mimari’yi (SOA) destekleyecek biçimde genişleten yazılım çözümü ApplinX’te bazı geliştirmeler yaptığını duyurdu. ApplinX’in 5.1 sürümü, hem Web tabanlı uygulamaların, hem de anabilgisayar ve iSeries platformlarındaki mevcut uygulamalara dayalı Web servislerinin daha hızlı ve kolay yaratılması için yükseltildi. 5.1 sürümünde yapılan özel yükseltmeler arasında, “kodlama gerektirmeyen” Web ekran yaratımı, harici Web servislerini çağırma yeteneği ve herhangi bir UDDI uyumlu havuza Web servislerini kaydetme becerisi yer alıyor.

 

Haberin Devamı

ApplinX, kullanıcılara birden fazla ekranı tek bir Web sayfasında birleştirme imkanı veriyor. Web bileşenlerinin yanı sıra XML, SOAP ve WSDL standartlarına dayalı Web servislerini de otomatik olarak üretiyor. Bu bileşen ve servisler, Java ve .NET ortamlarıyla uyumlu olup, bir SOA ortamına entegre edilebiliyor.

 

Yeni yetenekler

 

ApplinX 5.1’in yeni yetenekleri şu şekilde sıralanıyor:

- Web servislerinin UDDI kaydı: Software AG’nin yeni duyurduğu CentraSite havuzu dahil, herhangi bir UDDI kayıt havuzunda bir Web servisini yayınlama yeteneği. CentraSite, UDDI v3.0 uyumlu bir kayıt havuzu içeriyor.

-Kodlamadan Web ekranı yaratılması: Bu akıllı dönüşüm işleviyle, binlerce (potansiyel) yeşil ekran arayüzündeki tekrar eden görüntüler tespit ediliyor ve otomatik olarak modern Web arayüzlerine dönüştürülüyor.

-Harici Web servislerini çağırma: Harici olarak oluşturulmuş Web servisi, yeni uygulamalara dahil ediliyor. Yeni uygulamalar, ApplinX’in birden fazla terminal ekranını birleştirerek oluşturduğu işlemlerin “akış”ına dayanıyor.

 

ApplinX, mevcut bir sistemden güçlü Web servisleri yaratmak için en kolay ve uygun yolu sunuyor. Bunlar daha sonra bir SOA’da kullanılabiliyor. Müşteriler, Java, HTML, .NET ya da mevcut bir kodu bilmek zorunda kalmadan, kişisel olarak Web servisleri yaratmanın ne kadar hızlı ve kolay olduğunu anlayınca, bir yandan uzun vadeli SOA stratejisi için plan yaparken, bir yandan da kurumsal kullanıcılarına hızlı yanıt sağlama potansiyellerinin farkına varıyorlar.

 

Haberin Devamı

ApplinX hakkında ayrıntılı bilgi için:

http://www.softwareag.com/Corporate/products/applinx/product/default.asp

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!