Ege Haberleri

    Sofradan masaja tercih Ege Tuz

    Hürriyet Haber
    04.05.2011 - 00:00 | Son Güncelleme:

    GELENEKSEL yöntemlerle kurutulmuş tuz imalatı yaparak yarım asırdır ayakta kalmayı başaran Ege Tuz, kaliteye öncelik vererek sektörde marka haline geldi.

    1966 yılında klasik taş değirmeninde öğüttüğü tuzları fırınlara at arabaları ile dağıtan küçük bir aile şirketi olarak kurulan firma, 1970’li yıllarda aylık 50 ton tuz üretimi yaparken, Türkiye ekonomisinin gelişimine ayak uydurarak ayda 2000 ton kapasiteye ulaşmıştır. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında gıda firmalarının tuz tedarikçisi olarak konumunu koruyan firmanın yöneticisi Recep Küçük, “Kaliteden ödün vermeyen yönetim anlayışına sahip işletmemiz gıda kodeksinde izin verilen katkı maddeleri dahil hiçbir katkı maddesi kullanmayarak insan sağlığına verdiği önemi ispatlamıştır. Gıda üretim izin belgesini 2000’de alan Ege Tuz, kalitesini tescilleyerek ürün çeşitliliğini devamlı arttırıyor” dedi.

    ARITMADAN GIDAYA KADAR

    Ege Tuz’un üretimini 750 ve 1500 gr’lık ambalajlarda iyotlu sofra tuzunun yanında peynir, zeytin, kuruyemiş, unlu mamuller, çeşni ve hazır çorba, turşu, salça, kapari, kabuk soyma susam tuzları oluşturuyor. Ayrıca tekstil, arıtma, deri, kar, bulaşık makinesi, tablet, masaj, kimya, metalürji tuzu gibi çeşitleri de üreten firma, Atatürk OSB’deki tesislerin arıtma ve su yumuşatma sistemlerinde kullandıkları tuz ihtiyacını karşılıyor.

     

     

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNAN HABERLER

        Sayfa Başı