Şoför kalp krizi mi geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Şoför kalp krizi mi geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2012 00:19

İsviçre’nin güneyindeki bir tünelde önceki günkü otobüs kazasında çoğu çocuk 21’i Belçikalı 7’si Hollandalı 28 kişinin ölmesine ve 24 kişinin yaralanmasına yol açan kazanın yankıları sürüyor.

Haberin Devamı

Tünelde duvara çarpan otobüste can veren çocukların ailelerine “Söylenecek kelime bulamadığını” söyleyen Başbakan Eilo Di Rupo, bugün ulusal yas ilan etti. Ülkede bugün bayraklar yarıya indirilecek, bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Belçika’nın en etkin gazetelerinden Le Soir dün genellikle siyah zemin üzerine “Ülke şokta” manşeti, La Derniere Heure ise “Belçika çocukları için ağlıyor” manşetleriyle çıktılar.

Kazada yaralanan 24 çocuktan üçü, durumları ağır olduğu için şimdilik ülkelerine götürülmeyecek. Yaralı çocuklardan 8’i dün ülkelerine gönderildi. Kazada yaşamını yitiren otobüs şoförünün cesedi ise üzerinde otopsi yapılabilmesi için İsviçre’de kalacak. Çünkü kazanın nedenini araştıran müfettişler aracın teknik özellikleri, hızı ve yol koşullarının normal olduğunu tespit ettikten sonra şoförün bir kalp krizi veya başka bir ani rahatsızlıkla otobüsün kontrolünü kaybetmiş olabileceği ihtimali üzerinde durmaya başladı. Sürücünün kazadan hemen önce DVD değiştirmeye çalıştığı iddiası şirketince yalanlandı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!