Soçi oyunlarını Türk firma aydınlatıyor

Güncelleme Tarihi:

Soçi oyunlarını Türk firma aydınlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2014 12:22

Türk firma Soçi'de ışıl ışıl parıldıyor. Türk jeneratör firması Genpower, Soçi 2014'ün aydınlatmasını kusursuz bir şekilde yerine getiriyor.

Haberin Devamı

40 milyar Euro'ya yakın bütçesiyle kış olimpiyatları tarihine geçen Soçi 2014'de sporcularımız henüz istediğimiz başarıları elde edemese de bir Türk firma Soçi'de ışıl ışıl parıldıyor. Türk jeneratör firması Genpower, Soçi 2014'ün aydınlatmasını kusursuz bir şekilde yerine getiriyor.

Dünya spor kamuoyunun ilgisi Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen 22. Kış Olimpiyatları'nda. 88 ülkeden 2 bin 500 sporcunun madalya mücadelesi verdiği yarışların mükemmel şekilde ilerlemesi için yapılan organizasyondaki en önemli başarılardan biri de bir Türk firmasına ait. Soçi'de yarışların aydınlatma desteiğini Türk firması Genpower sağlıyor.

Şirketin CEO'su Müjdat Uslu, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, Soçi'ye 20 adet 500 KVA gücünde jeneratör ve toplamda 10 MVA santralle kesintisiz aydınlatma desteği sağladıklarını söyledi. Soçi'deki yarışlarda şehir şebeke elektiriğinin kullanılmadığını belirten Uslu şunları söyledi; "20 adet 500 KVA gücünde jeneratörle Soçi'ye desteğimizi sürdürüyoruz. Teknik personel olarak da oyunlarda 12 çalışanımız var. Her yarış ya üç adet jeneratörler çalışıyoruz. Bir aksaklık olması durumunda ikinci ve hatta üçüncü jeneratörlerimiz devreye girmeye her an hazır. Genelde şehir şebekisinden kaynaklı, stadyumlardaki elektirik sorunlarında aydınlatma armatürlerinin tekrar yanması için 8-10 dakikalık bir süre gerekiyor. Bu yüzden jeneratörler tercih ediliyor."

Soçi oyunlarını Türk firma aydınlatıyor


Genpower Ceo'su Müjdat Uslu

Firmanın Soçi'de ihale yeterliliği almasının en büyük sebeplerinden biri Formula 1'in gece yapılan tek yarışı olan Singapur Grand Prix'inde gösterdiği başarı. Üç yıldan bu yana Singapur yarışının aydınlatma işlerini sorunsuz olarak yerine getiren firma Soçi'de aynı başarıyı gösteriyor. Uslu firmanın Soçi'den sonra da büyük spor organizasyonlarında yer alacağının işaretlerini verdi; "Türkiye'de belki Formula 1 yeteri kadar önemsenmiyor ancak dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri. Oradaki başarımız Soçi için de en önemli referansımız oldu. Singapur ile olan anlaşmamızı da 2017'ye kadar uzattık. Ayrıca önümüzdeki dönemde Moto GP'de de yer almak istiyoruz."

Haberin Devamı

Soçi oyunlarını Türk firma aydınlatıyor

Haberin Devamı

Formula 1'in gece yapılan tek yarışı Singapur Grand Prix'i, Soçi'de firmanın en büyük referansı olmuş...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!