Soba zehirlenmelerine karşı eğitim

Güncelleme Tarihi:

Soba zehirlenmelerine karşı eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2017 16:07

Soba zehirlenmelerine karşı eğitim

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP'te, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü soba zehirlenmelerine karşı bilgilendirme çalışmaları başladı. Büyükşehir tarafından eğitimlere katılan ev kadınlarına, karbonmonoksit detektörü dağıtıldı.
Kış aylarında sıkça rastlanan soba zehirlenmelerine karşı mücadele veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, konuyla ilgili bilgilendirme çalışmalarını, Münif Paşa Mahallesi’nden başlattı. Eğitimde, doğru soba kurma, doğru soba yakma ve doğru yakıt kullanma konuları ele alındı.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, "Halk olarak eğitimi çoğu zaman unutuyoruz bazen insanlara hatırlatmak gerekiyor. Soba yakmak kadınların bildiği bir iş, ancak uzmanlarca soba zehirlenmeleriyle ilgili bilgi verilmesinde fayda var. Önemli olan sobayı doğru kurmak, doğru yakmak ve doğru yakıt kullanmaktır. Münif Paşa Mahallemizde başlattığımız eğitimler, diğer tüm ilçelerde devam edeceğiz. Eğitimler sonunda karbonmonoksit detektörü hediye edeceğiz. Bu cihaz, Allah korusun gece yarısı rüzgar ters esti duman bir şekilde içeri girince zehirlenmeyi engellemek adına bir ikaz verecek, hayatımızı kurtaracak. Zaruret karşısında soba yakıyorsak, hayatımızı korumak zorundayız. Belki soba yakmayı annemizden babamızdan yanlış öğrenmişiz, yanlış görmüşüzdür doğru bilgi olmazsa bu yanlış devam eder. Yanlışı ortadan kaldırırsak hem kendimizin hem de aile fertlerinin hayatını korumuş oluruz. İnşallah kazasız ve belasız bir kış geçiririz" dedi.
Çevre Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan ise, kış aylarında sıkça karbonmonoksit gazından zehirlenmelerin yaşandığını belirterek, bu durumun önüne geçmek için gerekli önlemlerin alınması amacıyla bilgilendirmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı uzmanlarınca, soba zehirlenmelerine karşı ev kadınları bilgilendirildi, eğitim sonunda katılımcılara karbon monoksit detektörü dağıtıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!