Snowden'a Björnson Ödülü

Güncelleme Tarihi:

Snowdena Björnson Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2015 16:56

Norveç Edebiyat ve İfade Özgürlüğü Akademisince layık görüldüğü Björnson Ödülü'nü almaya gidemeyen ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden, ödülü Rusya'dan katıldığı video konferans aracılığıyla kabul etti. Snowden'ın ödülü salonda bulunmuyor diye onun için hazırlanan bir koltuğun üzerine kondu.

Haberin Devamı

Norveç Edebiyat ve İfade Özgürlüğü Akademisince layık görüldüğü Björnson Ödülü'nü almaya gidemeyen ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden, ödülü Rusya'dan katıldığı video konferans aracılığıyla kabul etti. Norweç'in Molde şehrinde düzenlenen törende ayakta alkışlanan Snowden'ın ödülü temsil edildiği boş sandalyenin üzerine yerleştirildi.

Snowdena Björnson Ödülü

Snowden'ın 12 bin dolarlık ödüle, özel yaşamın gizliliği hakkı konusundaki çalışmalarıyla layık görüldüğü kaydedildi. Edward Snowden, yaptığı konuşmada, ABD'nin her yıl insan haklarına karşı durarak kendi imajına ve ününe zarar verdiğini savundu. Rusya'da geçici sığınmacı olarak bulunan Snowden, Norveç Hükümeti tarafından kendisine güvenlik garantisi verilmediğinden ödül törenine katılamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!