Snowden: Google Allo'yu kullanmayın!

Güncelleme Tarihi:

Snowden: Google Alloyu kullanmayın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 10:40

ABDli bilgisayar uzmanı ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi çalışanı Edward Snowden, Google’ın yeni uygulaması Allo’nun yazılımının tehlikeli olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Google, dün itibariyle yeni mesajlaşma uygulaması Allo’yu Android ve iOS platformları için indirmeye sunmuştu. WhatsApp’a rakip olma potansiyeliyle öne çıkan uygulama için ünlü bilgisayar ve güvenlik uzmanı Edward Snowden’dan hiçte pozitif sayılamayacak açıklamalar geldi.

Allo’nun görüşmeleri önce geçici bir süreyle kaydedeceğini sonrasında ise değişime gidilerek bu görüşmeleri süresiz olarak kaydetmeye başladığını belirten Snowden, uygulamanın kullanıcıların nasıl konuştuğunu ve söylenenlere nasıl cevap verdiklerini analiz ederek kendilerine yöneltilen sorulara verecekleri cevabı tahmin etmeye başladığını iddia ediyor.

Google’ın kullanıcıların görüşmelerini kayıt altına alarak kişiye özel reklamlar yayınlayabileceği, bu görüşmeler veri tabanında biriktirileceği için devletlerin talep etmesi halinde görüşme kayıtlarını teslim edebileceği belirtiliyor. WhatsApp ve iMessage gibi uygulamalarda ise görüşmeler kaydedilmiyor.

GOOGLE'DAN İLK AÇIKLAMA: SOHBET GEÇMİŞİ SİZ SİLENE KADAR SAKLANIR!

Google'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu satırlara yer verildi:

“Kullanıcılara Google Allo’daki verileri üzerinde şeffaflık ve kontrol sunmuş durumdayız. Bu konudaki yaklaşımımız çok net: Sohbet geçmişiniz sizin için, siz silene dek saklanır. Allo’da isterseniz tek tek mesajları, ya da tüm sohbetleri silebilirsiniz. Ayrıca, mesajların uçtan uca şifrelendiği ve mesajlarınızı otomatik olarak kendi cihazınızdan ve alıcının cihazından belirleyeceğiniz zamanda otomatik olarak silinmesini sağlamak üzere zamanlama ayarı yapabileceğiniz Size Özel Pencere (Incognito) modunda sohbet seçeneğini sunuyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!