Snapdragon 820'nin 9 özelliği

Güncelleme Tarihi:

Snapdragon 820nin 9 özelliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 08:12

2016'nın amiral gemisi telefonlarında yer alacak olan Qualcomm'un yeni işlemcisi Snapdragon 820 bakın hangi özelliklerle geliyor?

Haberin Devamı

1. ÇOK YÜKSEK İNDİRME HIZI

X12 LTE Modem'e sahip Snapdragon 820, teorik olarak 600Mbps indirme, 150Mbps gönderme hızına ulaşabiliyor. Bu, videoların ve internet sayfalarının neredeyse anında açılacağı anlamına geliyor. Elbette bu hızlar, hizmet sağlayıcınıza ve sunduğu hizmete göre değişiklik gösterecektir, ancak Snapdragon 820'nin birkaç seneyi garantiye aldığını bilmek güzel.

2. GÖZ ALAN 4K EKRANLAR

Snapdragon 820, 4K desteğini sunan ilk Snapdragon işlemci değil. Ancak bu modelde gecikmeler azaltılırken ve daha temiz bir görüntü için geliştirmeler yapılmış. Qualcomm, LG G4, Galaxy S6 ve BlackBerry Priv gibi telefonlardaki 2K ekranın web'de gezinti ve genel kullanım için yeterli olduğunu itiraf etse de 4K ekranlar, VR sektörü için yeni olanaklar sunacak.

Haberin Devamı

3. MÜTHİŞ SES KALİTESİ

Snapdragon 820'deki 3D Audio teknolojisi, telefonunuzla gelen basit kulaklıklarla bile sarmal ses deneyimini elde etmenizi sağlıyor. Benzer biçimde ses de kaydedebilen teknoloji, videolarınıza yeni bir boyut eklemenize izin veriyor.

4. GERÇEKÇİ VR

Snapdragon 820, 4K ekran teknolojisi, yeni güçlü Kyro işlemci ve Adreno GPU'suyla sizi saran bir VR deneyimi sunmak için her şeye sahip. Snapdragon 820 işlemciye sahip Samsung Gear VR gibi, sizi yepyeni bir gerçeklik seviyesine taşıyan bir başlık düşünün - bu çok yakında mümkün olacak.

Snapdragon 820nin 9 özelliği


5. DAHA İYİ FOTOĞRAFLAR

Snapdragon 820, kameranızdan en fazlasını elde etmenizi sağlayacak birkaç yenilik sunuyor. Ayrışık Sinyal İşleme teknolojisi, HDR'nin aksine iki fotoğrafı birleştiriyor ve daha doğal bir sonuç ortaya çıkarabiliyor. Qualcomm, Snapdragon 820 sayesinde aynı gözlerimizin gördüğü gibi kareler yakalayabileceğimizi söylüyor.

Yeni işlemci sayesinde telefonunuz, insandan gıdaya neyin fotoğrafını çektiğinizi de bilecek - bunun için veri bağlantısına veya bulut erişimine ihtiyacınız olmayacak.

6. DAHA İYİ DÜŞÜK IŞIK PERFORMANSI

Haberin Devamı

Düşük ışıkta fotoğraf çekme, akıllı telefonların çoğu için bir sorun. DSLR'lerdeki büyük lensleri telefonunuzda taşıyamayacak olmanız, bu durumu kaçınılmaz kılıyor. Qualcomm, Snapdragon 820'yle bu sorunu yazılımsal geliştirmelerle çözmeye çalışıyor. Firma, düşük ışıkta çekilen fotoğraflardaki karlanmayı tamamen kaldırdığını, böylece size daha doğal, parlak bir fotoğraf kaldığını iddia ediyor.

7. DAHA UZUN PİL ÖMRÜ

Snapdragon 820, selefine göre yüzde 30 daha uzun pil ömrü sunuyor. İşlemci, GPU, DSP ve modemde yapılan geliştirmeler sayesinde pil tüketimi azaltılıyor. Qualcomm, yüzde 30'un gerçek hayatta kaç ek saate denk geldiğini söylemiyor. Bu, muhtemelen üreticilerin işlemciyi kullanım şekline ve sizin kullanımınıza göre değişecek.

Haberin Devamı

Snapdragon 820, Qualcomm'un Quick Charge 3.0 teknolojisini de destekliyor. Yani piliniz azaldığında onu hızla şarj edebileceksiniz.

Snapdragon 820nin 9 özelliği


8. DAHA SERİN BİR TELEFON

Snapdragon 820'nin selefi 810, çok ısındığına dair birçok şikayete maruz kalmıştı. Aşırı ısınma sorunu, telefonun kilitlenmesine, pilin çabuk tükenmesine ve cihazın tutulmayı zorlaştıracak kadar ısınmasına yol açabiliyordu.

Qualcomm, Snapdragon 820'nin termal verimliliğini önemli ölçüde geliştirdiğinden telefonunuzun serin kalacağından ve daha uzun pil ömrü sunacağından emin olabilirsiniz.

9. ZARARLILARA SON

Snapdragon 820, Qualcomm'un Smart Protect işlevi sayesinde sahte uygulamaları telefonunuza bulaşmadan önce algılıyor. Bu işlev, cihazınızdaki tüm uygulamaları tarayarak tehlike oluşturabilecek olanları işaretliyor. Zararlının türünü söyleme ve zararlı üzerinde yapılan işlemi açıklama, işlevin yapabildikleri arasında.

Haberin Devamı

Smart Protect'i uygulamaları güvenli olarak kaldırmak için kullanabiliyorsunuz. Bazı uygulamalar kaldırılmış gibi görünseler de arka planda çalışmaya devam edebiliyorlar. Smart Protect bu konuda sizi uyarıyor ve uygulamayı cihazınızdan tamamen silmenize yardımcı oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İŞTE BLACKBERRY'NİN YENİ TELEFONU PRIV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!