Snapchat kapanıyor mu? CEO'dan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Snapchat kapanıyor mu CEOdan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 14:01

Snapchat kapanıyor mu sorusu, dünyaca ünlü sosyal medya platformunu kullanan kişiler tarafından araştırılmaya başlandı. Aktif olarak hesaplarını kullandıkları Snapchat'in durumunu öğrenerek profillerindeki hareketliliğe yön verecek olan kullanıcılar, araştırmalarını sürdürüyor. Peki, merakla araştırılan Snapchat kapanıyor mu? İşte, detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Snapchat kapanacak mı sorusunun en net cevabı kurumun CEO'su Evan Spiegel tarafından verildi. Spiegel, Snapchat'in hayatına devam ettiği ve yayılan haberlerin yalan olduğunu açıkladı. 

SNAPCHAT KAPANIYOR MU?

Yalan haberler oluşturan Channel45News.com isimli web sitesi tarafından yayınlanan haber, kısa sürede birçok Snapchat kullanıcısı tarafından paylaşıldı. Öyle ki, Snap CEO’su Evan Spiegel, iki yıldır hiçbir tweet atmadığı hesabından bir açıklama yaparak, haberin yalan olduğunu açıkladı.

Yalan haberde, Snapchat’in Facebook, Intagram ve Musical.ly platformlarıyla yaşadığı patent ve yasal sorunlar nedeniyle 14 Kasım’da kapatılacağı yazıyordu. Haberde, bu zamana kadar sosyal ağda paylaşılan her şeyin silineceği dipnotu da yer alıyordu.

Channel45News, yayınladığı inanılmaz yalan haberlerle birçok farklı konuda spekülasyon yaratan, şaka amaçlı kurulmuş bir haber sitesi. Fakat görünüşe göre yayınladığı haberler kimi kullanıcılar için fazlasıyla inandırıcı.

Haberin Devamı

Snapchat, resmi Twitter hesabı üzerinden endişeli kullanıcıları yanıtlayarak, sosyal ağın kapanmayacağını temin ediyor.

SNAPCHAT NE ZAMAN KURULDU?

Snapchat; Evan Spiegel, Bobby Murphy ve Reggie Brown tarafından akıllı telefonlar için geliştirilmiş, platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Kullanıcıların birbirlerine yazılı metin, fotoğraf , ses veya video göndermesini sağlar. Kişiye özel gönderilen dosyalar, gönderen kişinin daha önceden belirlediği süre boyunca (1 veya 10 saniye arası) 2 defa görüntülenebilir. Hikâyeye eklenen fotoğraf ve videolar ise gönderen kişinin daha önceden belirlediği süre boyunca (1 veya 10 saniye arası) istenildiği kadar görüntülenebilir. Ücretsiz olan bu uygulama iOS ve Android platformları üzerinde çalışabilmektedir. Uygulamanın ilk sürümü Eylül 2011 tarihinde yayınlanmıştır. Kullanıcılarının %70’ini kadınların oluşturduğu uygulama en çok ABD ve İngiltere'de tercih edilmektedir.

Facebook, Snapchat uygulamasını satın almak için 3.9 milyar Dolar $ teklif etmiştir. Fakat Snapchat yöneticileri bu teklifi reddetmiştir

BAKMADAN GEÇME!