SMA ilacında ilk aşama tamam

Güncelleme Tarihi:

SMA ilacında ilk aşama tamam
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 00:44

SMA (Spinal Müsküler Atrofi) hastalığını tedavi ettiği belirtilen ilacın, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) ödeme kapsamına alınmasına yönelik çalışmalarda ilk aşama tamamlandı.

Haberin Devamı

SGK Başkanı Selim Bağlı, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda, tedavi için tartışılan ilacın 6 aydan küçük bebeklerde etkili olduğuna ilişkin saptamalar olduğunu söyledi.

Bir grup gazeteciye açıklamalarda bulunan Bağlı, SMA hastalığını tedavi ettiği belirtilen ilacı, şu ana kadar dünyadaki hiçbir sosyal güvenlik sisteminin geri ödeme kapsamına almadığına dikkat çekti. Çok hassas bir konu olduğunu ve hastaların da umutlarını kırmak istemediklerini kaydeden Bağlı, “ABD’de de geri ödeme kapsamında değil. Almanya’da sosyal güvenlik kapsamına alınması için çalışmalar var. Biz de onları takip ediyoruz. ‘İlaç iyileştiriyor da SGK maliyeti yüksek diye ödeme yapmıyor.’ Yok böyle bir durum. Gerçekten tam anlamıyla iyileştirdiği görülse, maliyeti ne olursa olsun ödeme kapsamına alınır veya bir formül bulunur” dedi.

HER BİR DOZ 750 BİN DOLAR
SMA ilaçlarının her bir dozunun 750 bin dolar olduğunu ve bir hasta için en az 6 doz kullanılması gerektiğini belirten Bağlı sözlerini şöyle sürdürdü: “Kalıcı olarak hastalığı iyileştirip iyileştirmediği zamanla ortaya çıkacak. Sağlık Bakanlığı’ndan gelen ilk raporda, 6 aydan önceki çocuklarda etkili olabileceği yönünde değerlendirme var. Bunun üzerinde çalışılacak. Tıbbi değerlendirmeden sonra da ekonomik etkileri açısından diğer kurumlarla çalışılacak.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!