Slovak sanatçıdan Türkiye manzaraları

Güncelleme Tarihi:

Slovak sanatçıdan Türkiye manzaraları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 00:00

Üç buçuk yıldır Ankara’da yaşayan Slovakya’nın Ankara Büyükelçiliği İdari Müdürü Monika Cakova’nın eşi Martin Cako, Türkiye’nin hemen her yerini gezdi ve binlerce fotoğraf çekti. Cako, gitmeden önce çektiği fotoğrafları sergiledi.

Haberin Devamı

SLOVAKYA’nın Ankara Büyükelçiliği’nde idari müdür olarak görev yapan Monika Cakova ve eşi Martin Cako çifti, üç buçuk yıldır Türkiye’de görev yapıyor.
Doğanın güzellikleri
Martin Cako, elçilikteki görevinin dışında fotoğrafa olan tutkusuyla biliniyor. Cako, Ankara’daki görev süresi boyunca Türkiye’nin hemen her bölgesini karış karış gezdi ve Türkiye’nin farklı bölgelerine ait kültürleri ve tarihi dokuyu anlatan, doğanın tüm güzelliklerini gözler önüne seren binlerce fotoğraf çekti.
Bağlar ve Diyalog
 Şubat’ta görev süresinin dolması nedeniyle eşiyle birlikte Türkiye’den ayrılacak olan Slovak sanatçı, fotoğraflarını “Bağlar ve Diyalog” isimli sergide, sanatseverlerin beğenisine sundu.
Cako’nun Türkiye’deki ikinci kişisel sergisi olan “Bağlar ve Diyalog” Eranus Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek. Serginin açılış kokteylinde Martin Cako ve Monika Cakova çifti ile birlikte Slovakya’nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Jakabcin ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

SERGİ BEĞENİ KAZANDI

Açılışa Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz’ın yanı sıra Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz, Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gürer’inde aralarında bulunduğu çok sayıda yabancı misyon temsilcisi katıldı. Sergi davetliler tarafından büyük beğenildi.

Martin Cako, 70 bin kilometre yol yaptı

MARTİN Cako, başkentteki iş temposundan fırsat buldukça Türkiye’nin farklı bölgelerini gezdiğini anlattı. Yedi bölgeye de giden Cako, en çok Doğu Anadolu’dan ve Trabzon’dan etkilendiğini dile getirdi. Türk insanının fotoğraf için çok uygun bir yüzü olduğunu ifade eden Slovak fotoğrafçı, tarihi eserleri çekmekten büyük zevk aldığını söyledi. Türkiye’yi ikinci evi olarak gören fotoğrafçı, burada çok fazla arkadaşı olduğunu ve önümüzdeki yıllarda tekrar Türkiye’ye gelmek istediğini belirtti. Cako, gezileri sırasında 70 bin kilometre yol katettiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!