Skor yanıltmasın

İLK yarı sürekli olarak sağ kanadı kullanan Trabzon spor’un bu kanattan yaptığı ortalar neredeyse maçı seyredilir olmaktan uzaklaştıracak kadar kötü ve etkisizdi.

Haberin Devamı

Son haftalarda Trabzonspor’un futbol kalitesindeki düşüş bu maçın ilk yarısında zirve yaptı. Alanzinho ve Colman’ın neredeyse hiçbir varlık gösteremediği ilk 45 dakikada yarı sahayı geçtiği ilk topla haftalar sonra golü bulan Gençlerbirliği karşısında Trabzonspor’un beraberlik golü, ısrarlı kullandığı sağ kanat yerine kontradan uzun bir topla geldi.
Özetle ilk yarıda izlediğimiz Trabzonspor, rakibe baskı yapan, bunaltan, organize paslarla neticeye giden alıştığımız görüntüsünden uzak, sıradan bir ekip görüntüsü verirken, oynadığı futbol bırakın zevk vermeyi umut vermekten bile çok uzaktı. Orta saha ve forvet hattındaki bazı oyuncularda ciddi form düşüklükleri var. Bu futbolcular bir an önce kendilerini toparlamazlarsa, ligden vazgeçtik Trabzonspor’un kendisine hedef olarak seçtiği Ziraat Türkiye Kupası’nda da işi bir hayli zor olacağa benziyor.
Maçın 2. yarısında değişen tek şey yaptığı oyuncu değişliklikleriyle daha organize ve ofansif futbol oynayarak, karşılaşmayı biraz daha seyredilebilir hale getiren Gençlerbirliği’nin oyun anlayışıydı. Öyle ki, Mahmut’un kafa vuruşu ve Onur’un kurtarışı maçın kırılma noktasıydı diyebiliriz. Açıkçası tam 1 puana razı olmuşken, son dakikalarda ardı ardına gelen 2 gol Trabzonspor’a sadece 3 puanı kazandırdı. Ama oynadığı futbol bana göre bu skorun karşılığı değildi.

Haberin Devamı

Teofilo neden alındı?

AKLIMA gelen bir soruyu da sormadan geçemeyeceğim. Teofilo bu takıma devre arasında ne düşünerek transfer edildi? Eğer gelecek sezon için yatırımsa, buna hiç gerek yoktu. Sezon sonunda yapılması gereken yatırımın devre arasında yapılması çok anlamsız.
Yok eÄŸer ligin 2. yarısında deÄŸerlendirilmek için alındıysa, bu futbolcu Trabzonspor’un bu süreçteki ihtiyaçlarına cevap verebilecek kapasitede bir oyuncu deÄŸil. Buradaki ölçü eÄŸer, bu oyuncunun Kolombiya Ligi’nde gol kralı olmasıysa iki lig arasındaki kalite farkı ve oyun anlayışı hiç mi göz önünde bulundurulmadı acaba?    Â

Yazarın Tüm Yazıları