Skor da iyi Fenerbahçe de

HAZIRLIK maçları için ‘‘skora bakılmaz’’ derler. Ben aynı kafada değilim. Hazırlık niye yapılıyor?

Oynanacak maçlara ideal kadroyu bulmak için değil mi? İşte dün akşamki oyunda da Oğuz'un yaptığı, benim söylediklerim. Aferin Oğuz'a... Daha ilk ciddi oyununda bu işe ciddi baktığını gösterdi. Hazırlık maçı deyip 5-6 tane oyuncuyu değiştirerek, oyunu çorba haline çevirmedi. Ligde kullanacağı kadrosuyla başladı. İki tek de oyuncu değiştirdi.

F.Bahçe takımı kabuk değiştirmiş. Birbirinin hatalarını kapamak için büyük bir çaba içindeler. Top daha çok ayaklarında kalıyor, iyi de pas yapıyorlar. 1-2 oyuncu ön saflara çıktı, onlara değineceğim ama, takımın genelinde top oynama iştahları kabarmış. Biraz da oyuncular arasına girip dolaşayım...

Ben, Volkan'ı İtalya'daki Ümit Milli maçında seyretmiştim. ‘‘Rüştü yokken, niye oynamaz’’ diye de kendi kendime sormuştum. Kaleci Oğuz'un hevesini kırmak gibi bir düşüncem yok. Ama Volkan da kötü kaleci değil. Kaleciler oynaya oynaya, gol yiye yiye kaleci olurlar. Dün akşam yediği golde hatası yoktu. Önü kapalıydı, top da iyi yere gitti.

Ceyhun mükemmeldi

Ceyhun,
senelerden beri çok beğendiğim bir oyuncu. Dün akşam da hemen hemen her gole ayağı değdi. Çok iyi top oynadı. Takımını da pas yapmaya zorladı. Semih değişik bir santrfor türü. Ön ve arka direklere gidebiliyor. Yaptığı kafa golü ve attığı son gol, bir santrforun nerelerde olması gerektiğini çok iyi anlattı. Bu çocuk gol yerlerinde durmayı iyi beceriyor. Bir futbolcuda bu hasletler sonradan olma değil, doğuştan olur, içgüdüseldir. Semih'te bu var. Biraz daha tecrübe kazandığı zaman F.Bahçe'ye daha 10 sene top oynar.

Werder Bremen belki eski Werder Bremen değil. Ama ne olursa olsun Almanya Ligi takımı. F.Bahçe'ye hiçbir şey yapamadılar. Bu da kendiliğinden olmaz. Fenerbahçe kafaya koymuş, ‘‘Hem ben oynayacağım, ama karşı takımı da oynatmayacağım’’ diyor. Bu mantalite bugünün futbolunda çok geçerli. Bu da Oğuz'la gelişmiş ki kısa zamanda.

Neticede ben yok 4-4-2, yok 5-1-3! o tip şeylere takılan bir adam da değilim. Dün akşam seyrettiğim F.Bahçe'yi bütünüyle beğendim.
Yazarın Tüm Yazıları