Skandalı çıkardı ‘sürgün’de kaldı

Güncelleme Tarihi:

Skandalı çıkardı ‘sürgün’de kaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2018 00:35

Hürriyet’in haberleri ile gündeme oturan ‘115 hamile çocuk’ skandalını ortaya çıkaran hastane personeli İclal Nergiz’e ilişkin dikkat çekici bir karar ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 5 ay 9 günlük süre içinde gelen, yaşları 18’in altındaki 115

Skandalı çıkardı ‘sürgün’de kaldı

hamile çocuğa ilişkin bildirimin yapılmadığı iddiası gündemdeki yerine koruyor.

MERKEZE DÖNECEKTİ
Olayı ortaya çıkaran hastane personeli Sosyal Hizmet Uzmanı İclal Nergiz’in (32) görev yeri geçen 2 Ekim’de değişmişti. Hastane binası içindeki Sosyal Hizmet Birimi’nde çalışan Nergiz, 115 çocuğa ilişkin kayıtları hastane yönetimine bildirdikten sonra Sefaköy’de bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde (TRSM) görevlendirilmişti. Nergiz bu birimde çalıştığı süreçte hastane yönetimi 12 Ocak’ta yeni bir karar aldı. Bu kararla Nergiz, hastane binası içinde bulunan ÇETUM’da (Çocuk Ergen Turkuaz Umutlar Merkezi) görevlendirildi. Anılan yazıda Nergiz’in yeni yerinde 1 Şubat’tan itibaren çalışmaya başlayabileceğe kaydedildi.

Haberin Devamı

BU KEZ İPTAL YAZISI
Olayın, Hürriyet’in haberleri ile gündeme gelmesinden 6 gün sonra hastane yönetimi yeni bir karar aldı. 23 Ocak tarihli karar, hastane Başhekimi Doç. Dr. Kerem Erkalp’ın imzasını taşıyor. 24 Ocak günü Nergiz’e tebliğ edilen yazıda daha önceki görevlendirme kararının iptal edildiği belirtildi. Bu kararla birlikte Nergiz, Sefaköy’de bulunan TRSM’de görev yapmaya devam edecek. Konuya yakın bir kaynak inceleme nedeniyle görev yeri değişikliğinin iptal edilmiş olabileceğini kaydetti.


Skandalı çıkardı ‘sürgün’de kaldı


5 KİŞİ TUTUKLANDI
Türkiye’nin gündemini sarsan ‘115 hamile çocuk’ ile ilgili soruşturma süreci ve müfettiş incelemesi ise sürüyor. Hürriyet yazarı Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 50 mağdur çocuk ve 20 şüphelinin ifadelerinin alındığını yazdı. Anılan yazıda 5 şüphelinin ise tutuklandığı kaydedildi.

İNCELEME SÜRÜYOR
İstanbul Valiliği’nin, suçlanan kamu görevlileri dönemin hastane başhekim yardımcısı Akif Akça ve hastane personeli Nazlıcan Dilber için verdiği ‘soruşturmaya yer yok’ kararı ise İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nde iptal edildi. Sağlık Bakanlığının görevlendirdiği müfettiş incelemesinin ise sürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

GAZETECİNİN GÖREVİ DEĞİL

 

Kararda imzası bulunan hastane Başhekimi Doç. Dr. Kerem Erkalp ise, görevlendirme yazısına ilişkin alınan iptal kararının kendi tasarrufları olduğuna işaret ederek “Bunu sorgulamak gazetecinin görevi değil” yanıtı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!