Skandala jet inceleme

Güncelleme Tarihi:

Skandala jet inceleme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 18:41

Sağlık Bakanlığı ve Antalya Kamu Hastaneler Birliği, Hürriyet’in, “Yap bağışı ol ameliyatı” manşeti ile duyurduğu iddialarla ilgili inceleme başlattı.

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanlığı ve Antalya Kamu Hastaneler Birliği, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönelik ‘Bağış karşılığı ameliyat’ iddiaları hakkında inceleme başlattı. Hürriyet’in “Yap Bağışı Ol Ameliyatı” manşeti ile duyurduğu haber sonrası harekete geçen yetkili kurumlar, hastanede miyom ameliyatı olan 40 yaşındaki Funda Şahin ve ameliyatı gerçekleştiren sağlık personelinin bilgisine başvuracak.

‘BENDEN DİLEKÇE İSTEDİLER’


Bakanlık, hastadan gider makbuzu karşılığında alınan 1000 liranın hangi amaçla istendiği, bu süreçte hastanın zorlanıp zorlanmadığı araştıracak. Hastane yönetimi tarafından kendisinden dilekçe istendiğini kaydeden Şahin ise, “Yaşadığım mağduriyetle ilgili dilekçe veremem istendi. Ben de gereğini yaptım. Şu anda ilgili kurumların incelemesinin tamamlanmasını bekliyorum. Umarım benim başıma gelenleri bir başka hasta yaşamaz” diye konuştu. 

‘GEREKEN YAPILACAK’

Haberin Devamı

Hastanede yürütülen incelemeyi doğrulayan Antalya Kamu Hastaneler Birliği yetkilileri, Hürriyet muhabirine şu bilgiyi aktardı: “Gündeme gelen iddialar hem bakanlığımız hem de kurumumuz tarafından inceleniyor. Bu süreçte söz konusu makbuz, ameliyat süreci hasta ve sağlık personelinin vereceği bilgiler önemli. Biz bu tür hassas konuları dikkatle takip ediyor ve kamuoyunu da bu konuda bilgilendiriyoruz.”     

NE OLMUŞTU?

Kendisinden miyom ameliyatı karşılığında 2 bin lira bağış istendiğini iddia eden Funda Şahin, “Sigortalı olduğumu ve neden bağış yapmak zorunda olduğumu sordum. Bana bu işlemin rutin olduğunu söylediler. Mağdur olmamak için 1000 lira ödemeyi kabul ettim. Vezneye parayı yatırınca bana ‘gider makbuzu’ kestiler” demişti. Hastane yetkilileri ise söz konusu ücretin bağış karşılığı değil, robotik cihazla müdahale bedeli olduğu belirmişti.

BAKMADAN GEÇME!