Skandal... Galatasaray'ı yaktılar

Güncelleme Tarihi:

Skandal... Galatasarayı yaktılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 00:00

Cezalı olan Cemal Nalga’yı, başkasının formasını giydirerek oynattılar ve evraklarda ‘oynamamış’ gibi gösterdiler. Galatasaray Cafe Crown’u, ligden ihraç da dahil çok ağır cezalar bekliyor.

Haberin Devamı

İŞTE CEMAL NALGA'NIN TUFAN'IN FORMASIYLA OYNADIĞI MAÇ / WEB TV

TBF, Galatasaray'a soruşturma açtı

Galatasaray olağanüstü toplanıyor

Akpınar: G.Saray küme düşürülmeli 

Adnan Polat: Gidersek beraber gideriz               

Cemal Nalga'dan ilk açıklama       

Disiplin yönetmeliği ne diyor

Mehmet Helvacı: İhraca katlanırız

Şar: Skandalın daniskasıdır

Murat Didin: Akıl almaz bir durum

BASKETBOLA bomba düştü... Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden Galatasaray Cafe Crown’un, cezalı olan oyuncusu Cemal Nalga’yı, hazırlık karşılaşmalarında başkasının formasını giydirerek oynattığı, ancak Basketbol Federasyonu’na gönderdiği maç raporlarında ‘oynatmamış’ gibi gösterip cezasından düşürdüğü ortaya çıktı. Böylelikle kağıt üzerinde Cemal’in cezasının bitmesini sağlayan sarı kırmızılıların, bu basketbolcuyu daha sonra Türkiye Kupası ve Beko Basketbol Ligi karşılaşmalarında oynattığı belirlendi. Bu nedenlerden dolayı Galatasaray Cafe Crown’un Türkiye Kupası’ndan men edilmesi, ligdeki bütün maçlarda hükmen yenik sayılması ve Cemal Nalga ile takım sorumlularına 6 ay ila 3 yıl arasında değişen cezalar verilmesi bekleniyor. Olayın ortaya çıkması üzerine dün akşam olağanüstü toplanan Galatasaray Yönetim Kurulu, basketbol takımının tüm idari ve teknik ekibinin görevine son verdi. Türk basketbol tarihinin en büyük skandalı olarak gösterilen olay şöyle gelişti:  

Diskalifiye edildi
*  16 Eylül: Galatasaray Cafe Crown’un İstanbul’da Cibona Zagreb ile oynadığı Uluslararası İstanbul Cup Turnuvası maçında Cemal Nalga, rakip takımdan Jamont Gordon’la tartıştığı için diskalifiye edildi. Sarı kırmızılı yöneticiler, hakem raporları doğrultusunda tedbirsiz olarak Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu’na sevkedilen Cemal’i, cezası belirlenmediği için ertesi günkü Erdemirspor maçında oynatmadı.

Yine diskalifiye
*  23 Eylül: Almanya’da hazırlık turnuvasına katılan Galatasaray Cafe Crown, hakkında tedbir kararı olmadığından, Cemal’i Telekom Baskets Bonn ile yapılan ilk maçta oynattı. Genç oyuncu bu maçta da, 26. dakikada diskalifiye edildi.

Tufan’ın formasıyla
*  24 Eylül: Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Cemal’e 5 maç ceza verdi. Galatasaray Cafe Crown, basketbolcuyu aynı gün Murat Didin’in çalıştırdığı Deutsche Bank Skyliners ile Frankfurt’ta yapılan hazırlık maçında, o dönem sakat olan Tufan Ersöz’ün 7 numaralı formasıyla oynadı. Sırtında “Tufan” yazan formayla mücadele eden Cemal, 9 sayı attı, 4 ribaund aldı.

Yine Tufan forması

*  25 Eylül: Sarı kırmızılılar, Almanya’daki hazırlık maçları serisinin son durağında, antrenörlüğünü Tolga Öngören’in yaptığı EnBW Ludwigsburg ile karşılaştı. Stuttgart kentinde yapılan maçta Cemal yine Tufan’ın 7 numaralı formasıyla görev yaptı ve 8 sayı, 3 ribaundla oynadı.

İstanbul’da oynamadı
*  28 Eylül: Galatasaray Cafe Crown, İstanbul’a dönüşte İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile hazırlık maçı oynadı; Cemal Nalga bu karşılaşmada forma giymedi.
*  29 Eylül: Sarı kırmızılılar, sezon öncesi son hazırlık maçını Yeşilyurt ile oynadı, Cemal yine forma giymedi.
 
Kağıt üstünde tamam!
Galatasaray Cafe Crown bu arada Basketbol Federasyonu’na gönderdiği maç raporlarında Cemal Nalga’nın sırasıyla Erdemirspor, Deutsche Bank Skyliner, EnBW ludwigsburg, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Yeşilyurt karşılaşmalarında oynamadığını bildirdi. Böylelikle 5 maçlık cezasını kağıt üstünde tamamlamış görünen Cemal’in, daha sonraki müsabakalarda oynamasını engelleyecek bir durum kalmadı. 

Haberin Devamı

Dedektif gibi çalıştılar

Haberin Devamı

CEMAL Nalga skandalını ortaya çıkaranlar, Oyak Renault oldu. 19 Ekim’de karşılaştıkları G.Saray’ın hazırlık maçlarını takibe alan Oyaklılar, Tufan Ersöz’ün istatistiklerinde gariplik tespit ettiler. Şüphelenen Oyaklılar, G.Saray’ın Almanya’da oynadığı maçların görüntülerini ele geçirdiler ve 19 Ekim’de sarı kırmızılılarla oynadıkları maçtan sonra federasyona itiraz ettiler. Başvuruya haftalarca cevap vermeyen federasyon, Fenerbahçe’nin de itiraz etmesi üzerine olayı inceledi ve Galatasaray’ın gönderdiği belgelere dayanarak itirazları kabul etmedi. Oyaklılar bunun üzerine ellerindeki görüntüleri dün ortaya çıkardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!