Şizofreni hastalarına manevi huzur

Güncelleme Tarihi:

Şizofreni hastalarına manevi huzur
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2013 00:00

Yenimahalle Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde, Kur’an-ı Kerim dersi alan şizofreni hastaları, kendilerini hem daha iyi hissediyor hem de huzur buluyor.

Haberin Devamı

Merkezin psikiyatri uzmanı Fatma Kuş, şizofreni hastalarına yaklaşık bir yıldır Kur’an-ı Kerim dersi verildiğini söyledi.
Hastalara “Kur’an-ı Kerim dersi almak ister misiniz?” diye sorduklarını, talep üzerine de derslere başladıklarını anlatan Kuş, “İmamımızla konuşup ders vermesini istedik. Bugüne kadar 6 kişiye ders verildi. Dersler hastaları manevi anlamda çok rahatlattı” dedi.

AMAÇ TOPLUMA KAZANDIRMAK

Bu hastaların ruhsal bozuklukları nedeniyle hiçbir toplumsal faaliyette bulunmadıklarını ifade eden Kuş, amaçlarının bu hastaları topluma kazandırmak olduğunu kaydetti. Hastalara resim, müzik, el sanatları gibi birçok kurs verdiklerini dile getiren Kuş, bu kursların hastaların iletişimlerini güçlendirdiğini ve öz güven kazandırdığını dile getirdi.

Haberin Devamı

DERSLER İLAÇ GİBİ GELİYOR

Yaklaşık 9 aydır tedavi gören şizofreni hastası 41 yaşındaki Güler Yılmaz, Kur’an okumanın kendisini rahatlattığını belirterek, “İlaçlar rahatlatıyor ancak dersler de bize çok iyi geliyor. Kendimi iyi hissediyorum ve huzur buluyorum. Benimle aynı rahatsızlıkta olanlara tavsiye ediyorum mutlaka yararını görürler” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!