Alışveriş Cadısı
Alışveriş Cadısı
Alışveriş CadısıYazarın Tüm Yazıları

Sizin imdat çekiciniz hangisi?

Korkmayın, bu gördüğünüz, beden algınızla oynayıp sinirlerinizi harap edecek yazılardan biri değil. Bikini diyeti mecburiyetinden bahsedecek değilim.

Haberin Devamı

Hiç birimiz uzaylı değiliz, siz de yalnız değilsiniz. Kadın ya da erkek fark etmez, kışın vücut, ısınmak için yağ tutmaya ihtiyaç duyuyor. Bir de üstüne kısa ve soğuk günlerin getirdiği spora karşı isteksizlik eklenince hepimiz bir parça kilo alıp formumuzdan kaybediyoruz. Zaten kalın kalın giysilerin altına saklandığımız için bu durum kimseyi pek bozmuyor.


Kış kilolarının bir bölümü baharla birlikte ekstra çaba harcamasak bile gidiyor zaten. Ufak bir eforla bedeni yeniden ÅŸekle sokmak mümkün. Vücudunuzu nemlendirmek için kullandığınız ürünlerde deÄŸiÅŸiklik yaparak kozmetikten de yardım alabilirsiniz. Ama 20 yıldır bu ürünlerin pek çoÄŸunu denemiÅŸ biri olarak söyleyeyim, hiç biri tek başına mucize yaratmaz. Â


Bir de tabii selülit konumuz var. Östrojen hormonu ve kadınların baÄŸ dokusu diziliminin erkeklerden farklı oluÅŸu selülite sebep oluyor. Her kadında az ya da çok selülit olma potansiyeli var. Selüliti olan profesyonel sporcular dahi görüyoruz. Fakat genetik yapınız uygunsa, mükemmel beslenme ve egzersizle selülitsiz kalabilirsiniz.Â

 

Haberin Devamı

NASIL SEÇECEKSİNİZ


Öncelikle içindeki kimyasallara bakmalısınız. Vücudunuza zarar veren içeriklerden uzak durun. Ürünün hangi laboratuvarda test edildiği de önemli. Çünkü selülit karşıtı kremlerin çoğu kullanıcıya gerçek sonuçlar sağlayacak kadar yüksek miktarda aktif madde içermeyebiliyor. Kalite belgesini mutlaka kontrol edin, dermokozmetik kullanacaksanız eczacınıza danışın. Selülit tipinize uygun bir ürün almalı, seçtiğiniz ürünü mutlaka uzun süreli ve düzenli olarak kullanmalısınız. Selülit azaltmada kullanılabilecek, yüzlerce lipolitik (yağları açığa çıkaran) ve adipolitik (yağ hücresi parçalayıcı) maddeler ve bir o kadar venotonik (toplar damar destekleyici), anti-inflamatuar, dolaşımı güçlendirici ve kolajen arttırıcı kafein, papaya, guarana gibi aktif madde var. Son keşif ise soya lesitini içeren kremler. Kremlerden kimi yağların hücreye dolmasını engelliyor, kimisi yağları yönlendiriyor, kimi yağların yakılmasını sağlıyor, kimi damarları destekliyor, kimi de hücre içinde biriken fazla yağı dışarı atıyor.

 

Haberin Devamı

Elancyl Concentre Ventre Taille:


Karın ve bel bölgesine özel

 

 

            ÂSizin imdat çekiciniz hangisi

Karın bölgesi selülit üzerinde özel gerginleştirici ve pürüzsüzleştirici etkisini 14 günde farkedebilirsiniz. Etken maddeleri sayesinde cilt üzerinde oluşan portakal kabuğu görünümünü azaltmaya yardımcı oluyor. Xanthoxyline ve kafein ile yağ hücrelerinde yağ yakımını hızlandırırken sarmaşık ekstresi ise kolajen ve elastin sentezini hızlandırarak cilde esneklik kazandırıyor. Gece etki eden aktifleri phloridzine, yağ depolanmasını bloke etmeyi desteklerken pilosella ödem atıcı şekilde etki ediyor ve HMC ekstresi cildinizi sıkılaştırıyor. Her sabah uygulamadan önce cildinizi hazırlamak, kan dolaşımını hızlandırmak için önce sağa sonra sola doğru masaj yapın. Daha sonra saat yönünde dairesel hareketlerle uygulayın. Tüm ürün emilene kadar iki elinizi kullanarak parmaklarınızla masaj yapın. Fiyatı 89.90 TL.

 

Bio-Oil:


Çatlaklar için günde 2 kez

 

Sizin imdat çekiciniz hangisi

Haberin Devamı

Hamilelik döneminde veya hızlı kilo alıp verme ile oluşan çatlak izlerinin, yara izlerinin ve cilt lekelerinin görünümünü düzeltmeye yardımcı oluyor. En etkili sonuç için günde 2 kez düzenli kullanmanız öneriliyor. Fiyatı 25 TL.


Not: Çatlaklar konusunda kozmetik dışı olanlar dahil her yöntemi denedim. İzler yeniyse sonuç alma şansı var ancak eski izlerle işiniz zor. Bu yağ ve kremlerin iyi tarafı, cildi pürüzsüzleştirip sıkılaştırınca izlerin daha az dikkat çekmesini sağlaması.

 

Matrigen


Soya lesitini etkisi

 

 ÂSizin imdat çekiciniz hangisi

Matrigen’in yağ eritici etken maddesi ‘PPC’, soyadan elde edilen bitkisel bir bileşim. İnsan vücudundaki yağların parçalanmasına yardımcı olan PPC, 10 yıldır dünyanın her yerinde kolesterol düşürücü, tansiyonu dengeleyici, karaciğeri koruyucu, zihinsel gücü artırıcı ve kan dolaşımını düzenleyici olarak tıp alanında yaygın bir şekilde kullanılıyordu. Son yıllarda ise, bölgesel yağlanma ve selülit tedavisinde kullanılmaya başlandı. PPC, yağ hücresi zarının akışkanlığını ve geçirgenliğini artırarak etkinlik gösteriyor. Fiyatı 74-139 TL.

 

Haberin Devamı

L’Occitane Almond Shaping Delight

Yeni formül

 

 

ÂSizin imdat çekiciniz hangisi

 

Badem Şekillendirici Keyif, bu yıl yeni patentli bir kompleks ile zenginleştirildi. Ferahlatıcı, hızlıca emilebilen, etkili doğal aktif içerikler yönünden zengin jel, vücudunuzu şekillendirmeye yardımcı olacak şekilde formüle edildi. Yapılan klinik araştırmalara göre, kadınların yüzde 70’inde 2,8cm’e kadar bel bölgesinde incelme, yüzde 60’ında 2,6cm’e kadar kalça bölgesinde incelme sağlıyor. Fiyatı 139 TL.

 

Clarins Body Lift Cellulite Control

Sürerken kilo verirsiniz


Sizin imdat çekiciniz hangisi

Mevcut selülitle savaşırken yenilerin oluşmasını engelliyor. Ancak özellikle altını çiziyorlar: Ürünü sıkı egzersiz sağlıklı bir diyet ile birlikte kullanın. Zaten kremi sürerken uygulamanız gereken yöntem bile ufak çaplı spor faaliyeti sayılır. Bu kadar çabaya ben saten selülitten kurtulurum derseniz, hak veririm.

 

Haberin Devamı

Lierac Ultra Body Lift 10

Çukurlu ciltler için

 

 

                  Sizin imdat çekiciniz hangisi

 

Lierac’ın bu ürünü -ki çatlak kremi konusunda çok iyidir-, özellikle selülit nedeniyle çukurlu görünüm almış ciltler için. İçinde yüzde 10 oranında aktif kafein konsantrasyonu var. Vücutta su ve tuz tutulumunu engelliyor. Sabah akşam, kullanma kılavuzunda tarif edildiği gibi masaj yaparak sürmeniz lazım. 14 günde etkisini gösteriyor. Fiyatı 85 TL.

 

Krauterhof Anti-Cellulite serisi

Üçü birarada

 

 

    ÂSizin imdat çekiciniz hangisi

 

Bitkisel ürünler sunan Alman markası Krauterhof’un bu serisi duş jeli, serim ve jelden oluşuyor. İçeriğinde kafein var. Diğerlerinden farkı ise ısıtıcı etkisi. Spor ve diyetle desteklendiğinde daha çok işe yarıyor. Isıtıcı etkisi, aktif kompleks ile birlikte yağ çözücü mekanizmalara destek verip ve güçlendiriyor. Bir ayda hissedilir bir inceltici-etki sağlanıyor. Sürdükten sonra 15-30 dakikalık bir ısınma etkisi görülüyor. Jelin fiyatı 25 TL.

 


DÄ°ÄžER ÃœRÃœNLER

                                       

                                                                                Â
Ren Body Contoring selülit jel Â190 TL
Nivea Q10 Plus selülit   34.90 TL
Cosmed anti selülit   58 TL
Murad selülit ve çatlak karşıtı serum 290 TL
 Yves Rocher selülit karşıtı sıkılaştırıcı
bakım kremi    74.90 TL
Deborah Firming Strceh Mark  36 TL
Darphin besleyici ve sıkılaştırıcı 119 TL
Shiseido Advanced Body Creator  175 TL
Roc Anti-Cellulite Mivro-Actif  59 TL

 

 

 

Bu filmi bekliyorum

 

 

Bu yazın en heyecanla beklediğim filmi, Muhteşem Gatsby. Scott Fitzgerald’ın romanından uyarlanan eseri bu kez Moulin Rouge’un yönetmeni Buz Luhrmann yorumuyla izleyeceğiz. Bu bilgi bile heyecanlanmak için yeterli. Filmin fragmanları belirli aralıklarla ortaya çıkıyor. Görünüşe göre Luhrmann muhteşem bir dönem atmosferi yaratmış. Mekanlar, otomobiller, kostümler, saç şekilleri, aksesuvarlar, mobilyalar...

Ama film en çok kostümleriyle konuşturuyor. Çünkü hepsi Prada’ya emanet ve Miuccia Prada bizzat tasarladı. Mücevherler ise Tiffany & Co etiketli.

 

İşte çıkan son fragman:

 

 

 

           Â

 

Fragmanları izlemek izin görsele tıklayın.

 

 





Yazarın son yazıları

# 5 Nisan 2013 Tatil alışverişi rehberi
# 1 Nisan 2013 Siyasetçiler de Alışveriş Cadısı’nı okumalı
# 29 Mart 2013 Fırsatları Kaçırmayın
# 25 Mart 2013 Stil ve güzellikte hayat kurtaran uygulamalar
# 18 Mart 2013 Biz de bu mankenlerden istiyoruz
# 15 Mart 2013 Bugün bu garajda buluşalım

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

Yazarın Tüm Yazıları