Siz de susun diyorlar

Güncelleme Tarihi:

Siz de susun diyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan’a, Ahmet Fahad Uluslararası Hayır İşleri Vakfı tarafından “2010 İslam Dünyası Mümtaz Şahsiyet Ödülü” verildi.

Ödül töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, özetle şunları söyledi: “Kuveyt’te işgal sona erdiğinde en az Kuveytliler kadar bunun sevincini Türkiye’de yaşadık. Bu bölgede, bizim yakın coğrafyamızda bütün bu yaşanan acılara karşı tepki verdiğimizde sesimizi yükselttiğimizde birileri çıkıp bunu sorgulamak, eleştirmek gibi bir yanlışın içine düşüyor. Söyledikleri şu değerli kardeşlerim: ‘Gazze’de bırak çocuklar ölsün, sen sesini çıkarma. Gazze’de abluka devam etsin sen bunu görme. Akdeniz’de korsanlık olsun, insanlara yardıma giden yardım gemisine kosanlar çıksın ve 9 kişiyi şehit etsin, sen bunu duyma. Kudüs üzerine planlar var, sen bunu işitme. Bağdat’a kayıtsız kal. Kabil’i umursama, Darfur’u hissetme.’ Bize şunu da söylüyorlar: ‘Bak bütün dünya susuyor, kayıtsız kalıyor, tepkisiz, duymuyor hissetmiyor. Öyleyse siz de sesinizi çıkarmayın’ diyorlar.

Emin olun susmayacağız

Allah aşkına, böyle bir şey mümkün olabilir mi? Çilek tarlalarında, hastanelerde, çocuk demeden kadın demeden acımasızca cana kıyacaksın biz bunu görmezden geleceğiz öyle mi? Herkes susabilir. Tepkisiz kalabilir. Ona diyeceğimiz bir şey yok. Ama biz susmayız, susamayız ve emin olun susmayacağız. Hakkın değil gücün öne çıktığı, hukukun değil zorbalığın egemen olduğu bir düzene biz asla boyun eğemeyiz. Nasıl Gazze’deki, Ramallah’taki, Kudus’teki masumların hakkını hukukunu kendimize dert ediniyorsak aynı şekilde Mısır’da ibadet ederken katledilen 22 masum Kıpti’nin hakkını hukukunu kendimize dert ediyoruz.”

Tarihi su tulumbası armağan

BAŞBAKAN Erdoğan, Kuveyt Başbakanı Şeyh Nasır El Muhammed El Ahmed El Sabah tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan için Beyan Sarayı’nda resmi tören düzenlendi. İki ülke marşlarının çalınmasının ardından Erdoğan tören kıtasını selamladı. Daha sonra, Erdoğan ve mevkidaşı Nasır başbaşa ve heyetler arası görüşmeye geçtiler. Başbakan daha sonra Ulusal Meclis Başkanı Casim Muhammed Abdulmuhsin El Harafi ile görüştü. Erdoğan Meclis anı defterini imzaladı. Harafi’ye tarihi su tulumbası hediye eden Erdoğan’ın Kuveyt Emiri Şeyh Sabah ile görüşmesi ise Şeyh’in rahatsızlığı nedeniyle gerçekleşmedi. Erdoğan, Şeyh’in yerine Beyan Sarayı’nda Kuveyt veliaht Prensi Şeyh Navaf ile bir araya geldi. Erdoğan, Veliaht Prens Şeyh Navaf ve Başbakan Nasır ile Samia Kız Koleji’nde düzenlenen ödül törenini ve öğrencilerin gösterilerini ilgiyle izleyen Erdoğan’a, okul broşu takıldı. Kolejdeki törene, eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç ve heyet üyeleri katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!