Siyasiler Bayram'da barış diledi

Güncelleme Tarihi:

Siyasiler Bayramda barış diledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2001 15:16

Ramazan Bayramı nedeniyle, liderler v eçeşitli kuruluşlar mesaj yayınladı.

Haberin Devamı

AHMET NECDET SEZER (CUMHURBAÅžKANI):

Yardımlaşma ve dayanışmanın önem kazandığı bayramlarda, ulusal birliğimizi her koşulda koruyarak, iyiye ve güzele yönelmeli, çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine hoşgörüyü benimsemeliyiz.

Bugün bu sayede, hoşgörü ve barışı içine sindiremeyen, dini, çıkarları doğrultusunda kullanmak ve ayrımcılık yaratmak isteyenlere fırsat verilmemektedir. Bu arayışlara çağdaşlığı yaşam biçimi olarak benimsemiş yurttaşlarımızın en büyük tepkiyi göstermesi sevindiricidir.

Mutlu bir geleceğin oluşturulmasında devlete olduğu kadar, bireylere ve sivil toplum örgütlerine de önemli sorumluluklar düştüğünü hiçbir zaman unutmamalıyız. Ortak sorunlara sahip çıkılması ve içinde bulunulan süreçte herkesin, ulusal çıkarlarımız doğrultusunda sorumluluk üstlenmesi bir yurttaşlık görevidir.

Haberin Devamı

ÖMER İZGİ (TBMM BAŞKANI):

Türk Ulusu olarak arzumuz, ülkemizde, çevremizde ve tüm dünyada barışın egemen olmasıdır`` dedi.

Sürekli değişen ve gelişen koşullardan kaynaklanan bazı eksikliklerimiz, sorunlarımız ve gereksinimlerimiz olabilir. Bunları, asla karamsarlığa kapılmadan, işbirliğimizi daha da güçlendirerek, inanç ve güvenimizi koruyarak rahatlıkla aşabiliriz. Bunun için her türlü maddi ve manevi zenginliğe sahibiz.

Gelecekteki güzel günlere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra daTBMM`de oluşturulacak kararlarla ulaşacağız. Tarihinin her döneminde ulusunun hizmetinde olan TBMM`nin Başkanı olma onurunu taşıyan biri olarak, buna inancım tamdır.

BÃœLENT ECEVÄ°T (BAÅžBAKAN):

Aziz yurttaşlarımızın, Kıbrıs`taki ve başka ülkelerdeki kardeşlerimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını yürekten kutlarım.

Dost Afgan halkının da bu bayrama uzun yıllardır katlandığı çileden kurtulmuş olarak girmesinden özel mutluluk duymaktayım.

Ramazan Bayramının yurdumuzda ve bütün dünyada barışın ve huzurun güçlenmesine katkıda bulunmasını dilerim.

MESUT YILMAZ (BAÅžBAKAN YARDIMCISI):

Rahmet ve bereket günlerinin sevincini paylaştığımız Ramazan ayını geride bırakırken, ümitlerimizi ve heyecanlarımızı tazeleyeceğine inandığımız 2002 yılına da girmek üzereyiz. En ağır krizleri dahi ekonomik alanda sınırlı tutma, sosyal hayata yansıtmama başarısını gösterebilmemiz, milli ve manevi değerlerimizin gücü sayesindedir.

Haberin Devamı

Öte yandan, 2001 yılı, krizlerle birlikte, ekonomi başta olmak üzere, bir çok alanda fevkalade önemli yapısal reformların hayata geçirildiği, Ulusal Program ve Anayasa değişikliği gibi AB üyeliği sürecinin çok kritik belgelerinin hazırlandığı bir dönem olmuştur. Ancak, ekonomik krizlerin derin ve ağır sonuçları, 2001 yılında yaşanan bu olumlu gelişmeleri gölgelemiştir. Türkiye`nin sorunları çözümsüz değildir. Bununla birlikte, geride bıraktığımız yılda yaşananolaylar bir kez daha açıkça ortaya koymuştur ki, bütün alanları kapsamayan ve eş zamanlı uygulanmayan değişim projelerinden beklenen sonuçların elde edilmesi mümkün olmamaktadır.

2002 yılının, Türkiye`nin, bu tartışmalar ışığında her alanda köklü değişimleri hayata geçireceği bir yıl olmasını diliyorum. Ekonomi değişim projeleri ile AB`ye uyum çalışmalarının önümüzdeki yıliçinde sonuçlandırılmasının ülkemiz bakımından hayati öneme sahip olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim.

Haberin Devamı

TANSU ÇİLLER (DYP GENEL BAŞKANI):

Bayramlar sevinç günleridir. Bizim dini bayramlarımızda sevinmekkadar sevindirmek önem taşır. Ne var ki günümüzde insanların sevinip eğlenmesi bile ekonomik gücüyle sıkı sıkıya bağlı hale gelmiştir. Bugün belki de Cumhuriyetimizin en zor günlerini yaşıyoruz. Fakirliktedünya dördüncüsü, yoksullukta dünya beşincisi, gelir adaletinin ve dağılımının bozulmasında dünya altıncısıyız.

Ancak içinde bulunduğumuz bu ekonomik darboğaz, zor günler aşılacaktır. Onun içindir ki umutsuzluğa kapılmamalı ve yapmamız gerekeni yaparak hep birlikte ülkemizi içinde bulunduğu koşullardan sıyırıp yeniden düzlüğe çıkarmalıyız. Bu millet kendi gücüyle yeniden ayağa kalkacaktır ve yeniden büyük bir ülke olacaktır. Bütün ülke insanının, emeklisinin, memurunun, işçisinin, çiftçisinin rahat rahat geçinebileceği, yeniden üreten yeniden, ihracat yapan bir ülke haline gelebileceğimize inandığımı bir kez daha belirtmek istiyorum.

Haberin Devamı

RECEP TAYYÄ°P ERDOÄžAN (AK PARTÄ° GENEL BAÅžKANI):

Düşük gelirli kesimlerimize bayram sevinci bile yaşatmayan, gençlerimizin önüne umutlu bir gelecek koymayan, iş adamlarımızın çabalarını gölgeleyen bu gidiş karşısında görevlerini yapması gerekenler ise maalesef bu gidişin baş sorumlusu durumundadırlar.

Bu bayram günleri hatırına herkesi bir kere daha sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye çağırıyoruz. Ak Parti olarak milletimizin sevinçlerine ve tasalarına ortak idraki ile giriyoruz, parti olarak, girdiğimiz bu ilk Ramazan Bayramı`na...

Bu bayramla beraber, ülkemizde yaşanan sıkıntılara çözüm bulma, milletimizin refah ve mutluluğunu arttırma yönündeki çabalarımızın daha da güçleneceğine inanıyoruz.

Haberin Devamı

DENÄ°Z BAYKAL (CHP GENEL BAÅžKANI):

Etrafımızdaki dış tehlike çemberi daralırken, hükümetin uyguladığı güdümlü dış politika, yanlış ekonomi politikalarından kaynaklan kriz, önceleri göz yumarak, himaye ederek, bazen de doğrudandoğruya karışarak neden olduğu yolsuzluklar ülkemizi tam bir iflasa ve çıkmaza sürüklemiştir.

İnsanlarımızdan sürekli özveri istenmiş, yurttaş duyarlılığı ile katlanılan zorluklar boşa gitmiştir.

Ülkemizi çıkmaza sokan böylesi bir siyasal iktidar, demokratik, çağdaş hiçbir ülkede ayakta kalamaz. Türkiye`nin kurtuluşu, bu hükümetten kurtulmaktan geçmektedir.   
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!