Siyasi partilerle sınırlı paylaşım

Güncelleme Tarihi:

Siyasi partilerle sınırlı paylaşım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 11:10

Adalet Bakanlığı, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından partilerle paylaşılan seçmen bilgilerinin sızdırıldığının ortaya çıkmasının ardından, bu konudaki yasal düzenlemenin değiştirilmesi için çalışma başlattı. Bakanlık, YSK tarafından "siyasi partilerle seçmen kütük bilgilerinin paylaşılmaması" ya da sadece "seçmenin adı, soyadı ve sandık çevresi" hakkındaki bilgilerin paylaşımını öngören iki alternatifli taslak hazırladı.

Haberin Devamı

Seçmen bilgilerinin sızdırıldığı iddiaları üzerine, "Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Hükümleri Hakkındaki Kanun"da düzenlenen seçmen listelerinin siyasi partilerle paylaşılması düzenlemesi değiştiriliyor. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla Bakanlık bünyesinde oluşturulan komisyon, ilgili yasada yer alan seçmen listelerinin siyasi partilerle paylaşılmasına yönelik hüküm yerine, iki alternatif üzerinde duruyor. Komisyon, YSK tarafından "siyasi partilerle seçmen kütük bilgilerinin paylaşılmaması" ya da sadece "seçmenin adı, soyadı ve sandık çevresi" hakkındaki bilgilerin paylaşımını öngören iki alternatifli taslak hazırladı.

Bakanlık tarafından hazırlanan söz konusu iki alternatif taslağın siyasi partiler ve kamuoyu nezdinde tartışmaya açılacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Söz konusu alternatifler üzerinden yapılacak tartışmaların ardından, hazırlanacak tasarı taslağının ise Bakanlar Kurulu'nun ardından TBMM'ye sevk edilmesi bekleniyor.

"Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri" hakkındaki kanun gereğince, YSK tarafından seçmenin adı, soyadı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık
numarası, doğum yeri, doğum tarihi, adresi, anne ve baba adı gibi bilgiler seçime katılan bütün siyasi partilerle paylaşılıyor.

BAKMADAN GEÇME!