Siyasi partilerden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Güncelleme Tarihi:

Siyasi partilerden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2018 17:48

Siyasi partilerden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de bulunan çeşitli siyasi partilerin temsilcileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayımlayan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basın milletin müşterek sesidir’ ilkesinden hareketle toplumun haber alma ihtiyacını zor şartlarda fedakârca karşılayan, demokrasinin güçlenmesine katkıda bulunan Gazeteciler; ülkemizin ve şehirlerin sorunlarını gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına da yardımcı olmaktadır. Zorlu ve meşakkatli görevlerinde tüm gazetecilere başarılar dileyerek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” dedi. 

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel ise, "Gece-gündüz demeden, her iklim şartında halkı bilgilendirmek adına haber peşinde olan gazeteciler, son derece zor ve meşakkatli bir görevi icra etmektedirler. Türk basını da teknolojik değişimlere bağlı olarak gelişen ve dönüşen dünya koşullarında önemli ilerlemeler göstermekte, kendini yenilemekte ve çağa uygun bir yayıncılık anlayışını benimsemektedir. Basın çalışanlarımızın prensipli ve tarafsız yayıncılık anlayışı içinde yerine getirdikleri bu önemli görevleri için teşekkür eder,  ülkemizde ve ilimizde gazete, radyo, televizyon ve internet medyası olmak üzere tüm medya çalışanlarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım" ifadelerini kullandı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı da, "Kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde bilgilendiren gazeteciler, çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur. Bu duygu ve düşüncelerle, yerel gazete ve ulusal ajans temsilcilerinin ve tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu ise, "Kamuoyu ile kamu arasındaki köprünün kurulup sağlamlaştırılmasını sağlayan, hizmet birimlerinin, halk tarafından talep edilen hizmetleri sunmasında itici güç olan, yapılan çalışmaların her aşamasını takip ederek, gerçek ve geniş bir kabulün oluşmasına yardımcı olan basın mensuplarının, işlevi tartışılmazdır. Yaptığınız her çalışmada, kamuoyunun haber alma hakkı gibi önemli bir görevin yerine getirilmesinde emeği geçen, yapılması planlanan çalışmalara kamuoyunun nabzını tutarak yön veren, tarafsız ve ilkeli gazetecilik görevini, zor şartlar altında yürüten, başta yerelde çalışan gazeteler olmak üzere ülkemizin tüm gazetecilerinin gününü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık ve mutlulukla görevlerinde başarı ve kolaylıklar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık da, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesi ile halkın müşterek sesi olan basın, günümüzde bizzat iktidar eli ile susturulmak isteniyor. Gerçeği arayan, doğruları yazan, soran-sorgulayan, kalemini satmayan gazeteciler sudan gerekçelerle tutuklanırken; cezaevinde olmayan gazeteciler de sansür ve oto sansür kıskacında mesleklerinin gereklerini yerine getirememektedir. AKP’nin FETÖ ile kol kola yürüdüğü günlerde, ağır bedeller ödemeyi göze alarak gerçekleri haykıran Gazeteci Ahmet Şık’ın bugün tutuklu bulunması, tutukluluğunun gerekçeleri Türkiye’nin basın özgürlüğü konusunda nasıl bir noktada olduğunu gözler önüne seriyor. Şık’ın mahkemede kendini yargılayanları yargılayan, “Cumhuriyet'te aradığınız çete, siyasi parti kılığında ülkeyi yönetiyor" diye ekledi. Şık, savcının sorgusunda 'İddianamedeki suçlamalara değinmediniz' demesi üzerine, "İddianamenin üzerinde pek durmadım. Bence siz de pek kaale almayın” sözleri üzerinde önemle düşünülmesi gereken sözlerdir. Kendi medyası üzerinden algı operasyonları gerçekleştiren, gerçekleri gizlemek için hak, hukuk, adalet kavramlarını yok eden AKP iktidarı döneminde Ahmet Şık gibi gazeteciler, gerçeği arayan halkımızın umudu olmuştur. Maalesef Türkiye dünyanın en büyük gazeteci tutukevine dönüşmüş durumda. Fiili tutukluğun yanında sansür kıskacındaki gazeteciler, iktidar tarafından kuşatılan medya toplumun doğru habere ulaşımını da ortadan kaldırmıştır. Bu koşullar altında kamunun doğru bilgilendirilmesi için emek veren, bedel ödeyen tüm gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutluyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ise, "İnsanlığın var olduğu günden bu yana insanoğlu bilgiye ihtiyaç duymuş, karşılıklı haberleşmenin ve bilgi alışverişinin yollarını aramıştır. İnsanlığın bu ihtiyacından ortaya çıkan basın ve gazetecilik mesleği, bugün gelişen teknoloji ve hızlı iletişimle birlikte günlük hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girmiştir. Birbirini hiç tanımayan insanların kendi arasındaki bilgi alışverişlerini sağlayan, kamuoyunu aydınlatan, eleştirileriyle eksiklerin giderilmesini sağlayan basın mensupları yani genel tanımıyla gazeteciler, bu sektörün en önemli unsurudur. Bilgi aktarımının yanı sıra yeri geldiğinde yöremizin, bölgemizin, ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine de katkıda bulunan gazetecilerin toplumsal statüsünün güçlendirilmesi toplumun da yararınadır. Basınımızın gösterdiği gelişmede, şüphesiz en büyük pay, görevini fedakârca yapan basın çalışanlarına aittir. İçinde bulundukları şart ya da koşullar ne olursa olsun görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin düzenli bir mesai kavramı olmadan, halkı bilgilendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Bu duygu ve düşüncelerle, gecesini gündüzüne katarak ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde katkıları olan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl dilerim" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Baki Ersoy da, " Şüphesiz demokrasi haber alma ve ifade özgürlüğüyle güçlenir ve zenginlik kazanır. Bin bir güçlükle mesleklerini icra etmeye çalışan değerli gazetecilerimizin çabaları takdir edilmesi gereken bir durumdur. Bu anlamlı günde basın şehitlerimizi yad ediyor, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile kamuoyunun sesi olma görevini yürüten tüm gazeteci arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak da, " Zor şartlar altında milletimizi gündemden haberdar etme görevini layıkıyla yerine getiren basın mensupları, teknolojik gelişmeler sayesinde günün her anında bizlere bu imkânı sağlamaktadır. Bununla birlikte kamu kurumları ile vatandaş arasında da iletişim köprüsü kurulmasına vesile olunmaktadır. Bu vesile ile toplumsal sorumluluğunu yerine getiren tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü tebrik ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

FOTOLU

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!