'Siyasi ayağı saklama raporu'

Güncelleme Tarihi:

Siyasi ayağı saklama raporu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 22:31

FETÖ darbe girişimini araştırma komisyonunun CHP’li üyeleri, güçlü bir muhalefet şerhi hazırlayarak karanlıkta kalan bazı sorulara yanıt aramaya hazırlanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, “Taslak rapor, bir kontrollü darbe girişiminin siyasi ayağını saklama ve günahsız kişi ve kurumlara iftira raporudur” dedi.

Haberin Devamı

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu taslak raporunun yayınlaması üzerine CHP’li komisyon üyeleri, muhalefet şerhi öncesinde hafta sonu Genel Merkez’de toplantı yaptı. 2016’dan itibaren MİT’in FETÖ’nün bir darbe girişiminde bulunacağına ilişkin duyumlarını TSK ile paylaştığına dair iddialar kulislere yansırken CHP’liler, “MİT’in hangi tarihlerde kaç kez uyarıda bulunduğu, bu uyarılara karşılık hangi tedbirlerin alındığı, gönderildiği konuşulan FETÖ’cü subaylar listesiyle ilgili hangi işlemlerin yapıldığı” gibi soruları da gündeme getirecekler. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve komisyon üyesi Aykut Erdoğdu şunları söyledi:

‘TSK’DAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ’

“Komisyon toplantılarında da MİT, Genelkurmay ve Emniyet arasında, karşılıklı üstü kapalı bir şekilde birbirini suçlayıcı ifadeler olmuştu. TSK, kendisinin istihbarat yetkisinin olmadığını belirterek ‘Biz tel örgülerin dışına çıkamıyoruz’ diyordu. MİT ise TSK içinde istihbarat yetkisi olmadığını söylüyordu. Bu tartışmaya MİT 36 sayfalık raporuyla yeni bir boyut kazandırdı. Bu konuda TSK’dan açıklama bekliyoruz. Aynı şekilde MİT bu bilgileri bağlı olduğu Başbakanlık ve Cumhurbaşkanı ile de paylaşmıştır. Onlardan da açıklama bekliyoruz. 2004’ten başlayarak bugüne kadar kapsamlı bir inceleme yapılacak.”
CHP’li üyeler, taslak raporuyla ilgili tespitlerini dün TBMM’de gazetecilerle de paylaştılar. Erdoğdu, şu eleştirilerde bulundu: “Komisyon Başkanı Reşat Petek tarafından basına açıklanan 643 sayfalık bu taslak rapor, bir kontrollü darbe girişiminin siyasi ayağını saklama ve günahsız kişi ve kurumlara iftira raporudur. Taslak raporda darbe girişimiyle ilgili AKP’nin siyasi sorumluluğunu ima edebilecek bilgi kırıntıları dahi rapordan çıkartılmıştır.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!