Siyasi ayağı ortaya çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Siyasi ayağı ortaya çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 21:05

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Darbe girişiminin siyasi ayağı sorgulanmadığı sürece olaylar tam olarak aydınlatılamaz. FETÖ’cülerin kimler tarafından devlete yerleştirildiğinin belirlenmesi gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

BİR AYAĞI EKSİK KALIR

Kılıçdaroğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt ve ABD Büyükelçisi John R. Bass ile Genel Merkez’de ayrı ayrı görüştü. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda Hürriyet’in edindiği bilgiye göre Agramut, Türk halkına destek için geldiğini ifade etti. Darbe girişiminin ardından yaşanan döneme ilişkin Avrupa’da kafa karışıklığı olduğunu ifade eden Agramut, Türkiye’deki yetkililerle ve siyasilerle yaptığı görüşmelerin ardından yaşananları daha iyi anladığını ifade etti. Agramut, Türkiye’de Avrupa Konseyi’nden bir uzmanlar heyetinin cezaevlerini incelediğini, Strazburg’da oluşturulan ve Türkiye vatandaşı uzmanların da olduğu bir başka heyetin ise darbe girişimi ve sonrasında yaşananları araştırdığını kaydetti.
Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin siyasi ayağına da ışık tutulması gerektiğini kaydederek, “Bir darbe girişimi yaşandı. Sonrasında pek çok alanda darbe ile bağlantılı kişiler tespit edildi. Ancak siyasi ayağı halen ortaya çıkmadı. Darbe girişiminin siyasi ayağı sorgulanmadığı sürece olaylar tam olarak aydınlatılamaz. FETÖ’cülerin kimler tarafından devlete yerleştirildiğinin belirlenmesi gerekiyor. Yoksa soruşturmanın önemli bir ayağı eksik kalır” dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca, darbe girişiminin ardından CHP’nin tutumunu anlattı ve operasyonların bir cadı avına dönüştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

İADE SÜRECİNİ ANLATTI

ABD Büyükelçisi Bass ise CHP’nin, darbe girişiminin ardından izleyeceği yol haritasını sordu. Bass, Fethullah Gülen’in iadesi konusunu da gündeme getirirken, bu konuda Türkiye’den gelen dosya sayısı ile ABD’deki yasal uygulamalar hakkında bilgi verdi. Kılıçdaroğlu ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki adli yargı yılı açılış törenini gündeme getirerek, “Bu durumu açıkca yürütmenin yargıya baskısı olarak görüyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!