Siyasette olası erken seçim hazırlıkları başladı

Güncelleme Tarihi:

Siyasette olası erken seçim hazırlıkları başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2018 08:39

Siyasette olası erken seçim hazırlıkları başladı

Haberin Devamı

AK Parti erken seçimin gündemde olmadığını, seçimlerin zamanında yapılacağını açıklasa da siyasi partiler işi sıkı tutuyor. CHP, AK Parti, MHP ve HDP'nin İzmir il başkanları, olası erken bir seçime karşı çalışmalarını hızlandırdı.

Siyasette gündemi seçim ittifakları işgal ederken olası erken seçime karşı da çalışmalar hızlandı. İzmir'de teşkilatlarını diri tutmak motive etmek için yol alan partilerden biri de CHP. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, örgütü ile birlikte her zaman çalışmalarını seçim olacakmış gibi yaptıklarını belirterek Ak Parti'nin milliyetçi duyguları harekete geçirmeye çalıştığını öne sürdü. Yücel, Zeytin Dalı Harekatı başladıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ak Partililer tarafından, CHP'nin bu harekatın karşısında duracakmış gibi bir beklenti yarattığını ancak iktidar mensuplarının bu beklentilerinin karşılık bulmadığını ileri sürdü. Yücel, "Ak Parti'nin milli duyguları harekete geçirecek bir takım hamlelerle seçim sürecini olgunlaştırma çabası içerisinde olduğunu görüyoruz. Elbette kendilerine göre seçimlerde başarılı olacaklarına inandıkları anda ya da o koşulların olgunlaştığını gördükleri anda meclis çoğunluğu kendilerinde, düğmeye basarak seçim startını verebilirler. Biz bunun bilincindeyiz. Öyle bir takvim önümüze geldiğinde de seçime hazırlıklıyız" dedi.

"SEÇİME HER AN HAZIRIZ"

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de her şeye hazır olduklarını vurguladı. Erken seçim kararı alınırsa yukarıdan gelecek talimata bakacaklarını kaydeden Şengül, "Zaten bizim çalışmalarımız her an seçim olacakmış gibi yapılıyor. Her an hazırız. Kongrelerimizle hazırlıklara zaten başladık" dedi.

TEŞKİLATLARI HAZIRLIYOR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise, 2019'da ilk yerel seçimlerin olacağını düşünerek çalışmalarını yaptıklarını, teşkilatları hazırlamak için ilçe ilçe dolaştıklarını vurguladı. Karataş, daraltılmış toplantılar yaparak, ilçe yönetimleri ile birlikte mahalle temsilcilerinin de katıldığı geniş toplantıda yapılacak çalışmaların çerçevesinin çizdiklerini ifade eden Karataş, şunları söyledi:

"Dikkat edilmesi gereken noktalarda teşkilatlarımıza uyarılar yapılıyor. MHP'nin üye sayısının artması için kayıtlar hızlandırıldı. Sandık görevlilerinin sağlıklı şekilde belirlenmesi çalışmaları sürüyor. Okul sorumlularının, okuldaki sandık görevlilerinin tespitinde gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Asil ve yedeği ile birlikte hiçbir sandığımızın boş kalmaması için sandık görevlilerinin sağlıklı şekilde tespit edilmesi gerekiyor."

"BARAJ SORUNUMUZ YOK"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Eş Başkanı Semra Uzunok, uzun süredir heran bir erken seçim olacakmış gibi hazırlık yaptıklarını söyledi. Seçim komisyonlarını kurduklarını ve kapı kapı dolaşmaya başladıklarını ifade eden Semra Uzunok, olası bir erken seçime hazırlıklı olduklarını, bu pazar bile seçim olsa HDP'nin hem politik hem de örgütsel anlamda sözünü söyleyecek durumda bulunduğunu kaydetti. Uzunok, "Yerel ve genel seçimlerde HDP'nin barajın üzerinde oy alacağına inanıyorum. Baraj sorunu yaşayacağımızı düşünmüyorum. AKP'nin politikaları serttleşti. Her sertleşmede insanlar kendi kimliklerine daha çok sahip çıkıyor. Milliyetçi oyları toplamak ve MHP'yi baraj altından kurtarmak amacıyla ittifak yasasını getirdiler. Her birlikte göreceğiz. HDP, hem alanda hem de sandık başında oylarının takipçisi olacak. Mahallelerde, ilçelerde seçim komisyonlarımızı kurduk. Seçime endeksli çalışmalara başladık. Tüm kapıları çalıyoruz. Bize oy vermeyen ama yüzü HDP'ye dönük olan bütün kitlelerle buluşma zeminini yeniden oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Umut KARAKOYUN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!