Siyaset topun başına geçti

Güncelleme Tarihi:

Siyaset topun başına geçti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 15:54

Melih Gökçek ile Selçuk Dereli arasında tırmanan “Ankaragücü” polemiği, Büyükşehir Meclisi’ne taşındı. Gökçek, “Ben kalkıp Ankaragücü taraftarının içine girsem, eğer Selçuk Dereli’yi 5 dakikada yuhalatmazsam siyasetçi değilim. Ama bu işi yapmıyorum. Çünkü bu işin içine siyaset sokmak ayıp, yanlış” dedi. Dereli ise, “Hayatımda hiçbir zaman spora, siyaseti alet etmedim” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Spor Toto 2. Futbol Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Ankaragücü’nün, Bugsaşspor ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eski hakem ve CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli arasında başlayan tartışma, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşındı. “Konu Ankaragücü” diye söze başlayan Başkan Melih Gökçek, CHP’nin ve Selçuk Dereli’nin Ankaragücü üzerinden sporu siyasete alet ettiğini öne sürerek, “Futbol hastası insanım, bir sefer bile bu işi siyasete alet etmedim. Sporu sevmek ayrı iş, siyasete alet etmek ayrı iş. Ben kalkıp Ankaragücü taraftarının içine girsem, eğer Selçuk Dereli’yi beş dakikada yuhalatmazsam siyasetçi değilim. Ama bu işi yapmıyorum. Çünkü bu işin içine siyaset sokmak ayıp, yanlış” dedi. Melih Gökçek, daha önce de ifade ettiği Ankaragücü yönetimine talip olduğu yönündeki açıklamasını yineledi. Gökçek, Ankaragücü için Meclis üyelerinden de destek isteyerek özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

Siyaset topun başına geçti

SAHİPSİZ BIRAKMAYACAĞIZ

“Bu sezon bittikten sonra Ankaragücü’nün yönetimine talip olacağım. Ankaragücü’nü kesinlikle sahipsiz bırakmayacağız. Ben bunu bu sefer tesadüfe bırakmak istemem. Ankara eşrafını da yanımıza almayı düşünüyorum. Birçok kişiye de ‘yönetime girin’ diye teklif edeceğim. Yönetim kurmak suretiyle Ankaragücü yönetimini götüreceğiz. Yönetimini aldıktan sonra, hep beraber burada söz vereceğiz.”

100 MİLYON GÜCÜ OLACAK

“Ankaragücü’ne, belediyenin de yasal yollardan yardım yapması suretiyle belli takım yerlerden gelir temin edeceğiz. Ben Osmanlıspor’a hiçbir zaman böyle bir teklif getirmedim ama Ankaragücü için getireceğim. Yani Ankaragücü’nün arkasında sağlam bir maddi yapı olacak. Ankaragücü’nün, hiç olmazsa şöyle 100 trilyon (milyon) gücü olacak. CHP’den para verip yönetime girecek olanlar varsa, onları da yönetime alacağız. Elinizi cebinize atacaksınız.”

KASTAMONU MAÇINI BERABER İZLEYELİM

Haberin Devamı

Siyasete, futbolu hiçbir zaman alet etmediğini belirten Selçuk Dereli ise Başkan Gökçek’i Ankaragücü’nün Kastamonuspor ile deplasmanda oynayacağı maça davet ederek, “Ankaragücü’nün bir mağduriyeti ve mazlum durumda olduğunu görmemiz, destek vermemiz anlamında da önemliydi. Hayatımda hiçbir zaman spora, siyaseti alet etmedim. Ben oradaki olayları (Bugsaşspor-Ankaragücü maçı sonrası yaşananlar) önlemek için olay mahaline giderken bana biber gazı sıkılınca, oradaki durumu anlatmak durumunda kaldım. CHP’nin, Ankaragücü’nün yönetimini almak gibi bir isteği yok. Asla öyle bir şey yapmayız. Ankaragücü maçlarına sizleri de bekliyoruz başkanım. Kastamonu maçına davet ediyorum. Gelin, beraber gidelim” diye konuştu.

Haberin Devamı

MİLLİYETÇİ GÜÇLER SALONDA

Toplantı öncesi Meclis salonunu dolduran, yer kalmayınca yere oturarak oturumu izleyen kalabalık da Melih Gökçek’in konuşması sırasında “Gökçek başkan Ankaragücü şampiyon” diye tezahürat yaptı. Gökçek’in teşekkür edip susturduğu ve CHP Grubu’nun, “Arkadaşlar nereden geldi? Belediye işçilerinden mi” diye tepki gösterdiği kalabalık, “Sayın Başkanım, biz Milliyetçi Güçler adına buradayız. Belediye çalışanı değiliz” diye cevap verdi.

Siyaset topun başına geçti


Melih Gökçek, Dereli’nin Ankaragücü taraftarıyla CHP’nin standı önünde çektirdiği ve sosyal medyada paylaştığı fotoğrafı, cep telefonundan gösterdi.

Haberin Devamı

Siyaset topun başına geçti

Selçuk Dereli, Ankaragücü maçlarına daha önce gitmediği yönündeki iddialara yanıt olarak, önceki yıllarda gittiği maçlarda çekildiği fotoğrafları gösterdi.

BAKMADAN GEÇME!