Siyah noktalardan kil maskesi ile kurtulabilirsiniz

Merhaba, ben 16 yaşındayım ve yüzümde, özellikle burun çevremde bulunan siyah noktalardan çok şikayetçiyim.

Ayrıca göz çevrem sürekli mor; bundan da rahatsızlık duyuyorum. Her iki sorunumdan kurtulmam için bana ne önerirsiniz? n Ayçim

Birer kahve kaşığı mısır unu, kil, krem ve suyu karıştırın. Bunu cildinizde beş dakika beklettikten sonra ovarak çıkarın, yüzünüzü yıkayın. Bunu haftada bir tekrarlayın. Gözaltı morluklarını da elma suyu kompresi yaparak ya da zaman zaman kivi bekleterek hafifletebilirsiniz.

Şifa veren otlar

İşyerinde öğle yemeklerinde çıkan katı gıdalardan dolayı son bir aydır kabızlık sorunu yaşıyorum. Doktora gittim, ilaç da kullandım ama bir faydasını görmedim. Ardından aktara gittim; bana her sabah ve akşam bir bardak suya bir yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi ve bir tatlı kaşığı keten tohumu karıştırıp içmemi söyledi. Peki siz benim sorunum için ne önerirsiniz? n Zeynep Sapmaz

Hazımsızlık tedavisinde organik otlar yararlıdır. Bir kavanoza eşit miktarda kır papatyası, rezene, anason, kişniş, kakule ve sinameki koyun. Her sabah ve akşam bu karışımdan bir parça alıp çay gibi demleyin, için. Ayrıca sabah aç karnına bir kaysı ya da incir yemeniz iyi olur, bol bol da su içmelisiniz. Akşamları en azından yarım saatlik bir yürüyüş de bu sorundan kurtulmanızı hızlandıracaktır.

Saçın düşmanı; stres

Merhaba Suna Hanım, benim başımın arka bölümünde saç dökülmesi başladı. Yeni bir semte taşındım, yalnız kaldım. Bunun verdiği stres ve sıkıntının etkisi olabileceğini düşünüyorum. Yine de size danışmak istedim. Saç dökülmesine karşı ne önerirsiniz? n Ayten T.

Dediğiniz gibi saç dökülmesi stres ya da hormonal değişikliklerden olabilir. Önerim bol bol buğday, lahana, kurufasulye, mercimek, koyun eti, beyaz peynir, kuru erik ve soya tüketmeniz. Ayrıca bulabildiğiniz kadar sebze çeşidini püre yapın, içine iki çorba kaşığı zeytinyağı karıştırın. Bunu haftada bir gün saçınıza sürüp iki saat bekletin. Hem bunu uygular hem de stresin üstesinden gelirseniz saç dökülmesi duracaktır.

Mimik çizgileri can sıkıyor

Merhaba Suna Hanım, yazılarınızı düzenli olarak takip eden 30 yaşında bir okurunuzum. Sonunda ben de size yazmaya karar verdim. Çok fazla mimik kullanmamdan dolayı göz çevremde kazayağı denilen kırışıklıklardan oluştu. Sizin tereyağı ve bal formülünüzü zaten uyguluyorum. Bunun dışında her gün dışarı çıkmadan önce kullanabileceğim bir formülünüz var mı?

n Tülay Babürşah

İlginize teşekkür ederim. Size önereceğim formül şu; eşit miktarda bira mayası ve sütü karıştırıp yüzünüze sürün, 20 dakika bekletin. Daha sonra yıkayın. Bunu gün aşırı uygulayın. Ara sıra da haşlanmış arpa lapası maskesi yapmanız faydalı olur.

Büyüleyen Konfor

Mobilya sektörünün öncü markalarından Konfor, yeni reklam filmiyle dikkat çekiyor. Kemal Başbuğ’un yönettiği filmde, tiyatro sanatçısı Veysel Diker oynuyor. Sempatik, eğlenceli ve akılda kalıcı reklam filmleriyle ürünlerini tanıtan Konfor, "Büyüleneceksiniz" sloganıyla yeni ürünlerini müşterilerine sunuyor. Her bütçeye uygun fiyatları ile Konfor Mobilya, ekranlarda da konfor farkını yaşatıyor.
Yazarın Tüm Yazıları