Siyah kostümlü

GALATASARAY, için zirve takibini sürdürmek veya sürdürememek maçıydı.

Beşiktaş karşısında bırakın mağlubiyeti bir beraberlik bile, hem şampiyonluk yarışından hem de ikincilikten yani Şampiyonlar Ligi rüyasından vazgeçmek anlamına gelebilirdi.

Hoş bu maçı kazanmak, şampiyonluğu garantilemek manasına gelmiyor. Bunu biliyoruz ama dediğimiz gibi burda yaşanacak bir kaza, zincirleme olarak tüm sezonu etkilerdi.

Hakan Şükür, maçın 6. dakikasında uygun pozisyonda golü bulsa, belki ne manasızca berbat geçen bu maçı konuşacaktık, ne de kusura bakmayın hakem demeye dilim varmıyor siyah kostümlü arkadaşın, futbol katliamını. Hakem hocalarının verdiği gazla bir anda genç, parlak, cesur, mükemmel hakem konumuna taşınan siyah kostümlü arkadaş, belli ki hızlı irtifa almaktan dolayı denge sorunları yaşıyor.

Denge sorunu

Bunu sadece Galatasaray aleyhine yaptığı hatalar için söylemiyorum. Beşiktaş’ı etkileyecek hatalar da yapmıştır muhakkak. Ama atıyorum Meksika’dan, Portekiz’den veya ne bileyim Uruguay’dan objektif bir futbol seyircisi getirin, önüne kararları koyun, eline de bir tartı verin. Bir tartsın bakayım. Siyah kostümlü arkadaş, kime daha çok zarar verdi.

Bir spor yazarı klişesidir farkındayım ama siyah kostümlü bir arkadaş tarafından bu kadar gerilen bir maçtan sonra futbol üzerine konuşacak bir şey kalmıyor aklımda. Buraya kadar bile fazla laf söyledik zaten.
Yazarın Tüm Yazıları