Siyah kediyi boğmaya kalktım

Bir hafta içinde aynı rüyayı üç kez görünce hem çok korktum hem de meraklandım ve size sorma gereği hissettim.

Rüyamda, salonumuzdaki sandalyede otururken, oturma seviyesi yüksekliğinde siyah bir kedinin bana hırladığını, dişlerini gösterdiğini görüyorum. Sonra da "Bunu bana sen mi yapıyorsun?" deyip kediyi ellerimle alıp boğmaya, ısırmaya, parçalamaya çalışıyorum. Uyandığımda kalbim güm güm atıyor oluyor.

YORUM: Rüyada görülen kedi, kişinin gerçek yaşamında bulunan güçlü bir dişi karakteri simgeler. Bu rüyayı bir haftada üç kez görmüş olmanız ve "Bunu bana sen mi yapıyorsun?" diye sormanız, hayatınızda bulunan bir kadının son günlerdeki rahatsız edici (belki saldırgan) tavırlarına dikkat çekiyor.

25 yıl önceki sevgilimi gördüm

RUMUZ: ÖRTÜ

Rüyamda, 25 sene önceki erkek arkadaşımın bizim eve geldiğini ve yemek odamda yemek hazırlamaya çalıştığımı görüyorum. İçeride başka arkadaşlar da var, o bana masa örtüsünün ucundan tutarak yardım ediyor. Örtü buruşuk ve üzerinde kırıntılar var. Sonra o içeri gidip koltuğa oturuyor ve müzik dinlemeye başlıyor. Mutfak çok karışık ve bulaşık dolu, bunun için çok rahatsız hissediyorum kendimi. Gerçek hayatta çok düzenli ve titizimdir, hatta mükemmeliyetçiyimdir. Şu anda başka biri ile evliyim.

YORUM: Kişinin rüyada yemek yemesi ya da yemek yapması temel ihtiyaçları ile ilişkilendirilir. Örtü ise gerçek yaşamda ört bas edilen olay, duygu veya ihtiyaçları sembolize eder. Rüyanızda yıllar sonra ortaya çıkan erkek arkadaşınız, bu kişiyle birlikte olduğunuz zamanlarda ön plana çıkan duyguların eksikliğini duyduğunuzu ya da bugünlerde gördüğünüz bazı kişilerin veya gittiğiniz yerlerin, bilinçaltı olarak size o günleri anımsattığını gösteriyor olabilir. Ya da bugünlerde, o sizinle ilgili bu tür şeyler hissettiyse, rüyanız telepatik bir rüyadır ve aranızdaki link bu rüyayı görmenize neden olmuştur.
Yazarın Tüm Yazıları