Siyah güzeldir

Aris'te yapılan Dünya Atletizm Şampiyonası'nın en büyük teması ‘Black is Beautiful’, yani ‘Siyah Güzeldir’ sözleridir.

İşte bu nedenle şampiyonayı simgeleyen posterde Güney Afrikalı siyahi kadın atlet Maria Joelle Conjungo'nun fotoğrafı yer aldı.

Maria Joelle, 100 metre engellide koştu ancak ilk turda elendi. Dünya bu atletizm şampiyonasında hep siyahi atletleri konuştu. Afrika kökenli sporcular, Afrika'dan Avrupa'ya, ABD'ye, Jamaika'ya, Bahamalar'a kadar, pistlerin kralı oldular. Maria Joelle'in görüntüsü ile bu başarılar birleşince ortaya dört dörtlük bir şampiyona çıktı.

Süreyyamızı üzmeyelim

Süreyya Ayhan,
bir Dünya Şampiyonası’nda madalya kazanan tek atletimiz. Spor tarihimizde bu şampiyonalarda dereceye girmiş bir tek sporcumuz yok. Yaşamlarında 1000 metre bile koşmayan insanların bozkırdan çıkmış bir çiçeği sulayacaklarına, söndürmeye kalkmalarını anlamak mümkün değil.

Kaç tane ‘Süreyya Ayhan'ımız var...’ Bir düşünelim. Sporda kazanılan her madalya değerlidir. Önemli olan elde edilen başarıdır.

Fransa'yı temsil eden siyahi kızların yarıdan fazlası sömürgeleri Guadalup'tan gelmekte. Karayipler'deki bu küçük ada müthiş atletizm yıldızları çıkarıyor. Özellikle sürat koşularında Karayipler başı çekmekte. Küba, Bahamalar, Jamaika, Barbados ve şimdi de Karayipli kızlar müthiş performansları ve güzellikleri ile dünya atletizmine renk getirdiler. Üstelik Fransızları yarışların bitiminden bir gün önce iki altın madalya ile buluşturdular.

Atina-Portekiz

Artık başta atletizm olmak üzere her branşta hedef Atina. Vestel, Süreyya Ayhan'ın yer aldığı reklamlarında Olimpiyatları konu aldı. Ümit Futbol Takımımız, Olimpiyatlar için Portekiz ile karşılaşacak. Basketbol Milli Takımımız, İsveç'te Avrupa Şampiyonası'nda dereceye girip Atina'ya gitmeyi hedefliyor. Voleybol Bayan Takımımız, Ankara'da Avrupa Şampiyonası'nda aynı amaç için ter dökecek.

Güreşte New York'ta, halterde Vancouver'da milli sporcularımız dünya şampiyonalarında dereceye girip Olimpiyatlara gitmek için mücadele edecek.

Ülke olarak Atina'ya kilitlenirken, diğer yandan da Milli Futbol Takımımız’ın 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılması hepimiz için bir onur meselesi olmalı. İngilizler medya ve futbol yönetimi ile üzerimize geliyorlar, bizim de kendi takımımıza sahip çıkmamız gerekir.
Yazarın Tüm Yazıları