Siyah beyaz köy

Güncelleme Tarihi:

Siyah beyaz köy
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2006 00:00

Ahmetçeli, 7’den 70’e tüm nüfusunun Kara Kartal’a gönül vermesiyle ilgi odağı olan bir köy. Takımlarına tutkuları o boyutta ki, isimlerini ’Beşiktaş’ yapmak için çalışmalara bile başlamışlar.

ÇANAKKALE’nin Bayramiç ilçesine bağlı Ahmetçeli köyü, günlük hayata bakıldığında belki diğer köylerden çok da farklı olmayan bir yer. Ancak bu köyü benzerlerinden ayıran, halkının 7’den 70’e kadar tamamen Beşiktaşlı oluşu. Kulüp dergisinin ocak sayısında yer alan habere göre, 390 nüfuslu bu köyden geçerken, kafanızı nereye çevirirseniz çevirin Beşiktaş ile ilgili bir şeye rastlıyorsunuz. Mert Nobre posteri asılı benzinlikten zeytinyağı fabrikasına, futbol sahasından evlerin duvarlarına kadar her yeri siyah beyaz afiş ve bayraklar süslüyor.

Kırmızı beyaz renklere veto

Aslında bu köyde herkesin niye Beşiktaş’ı tuttuğunu kimse açıklayamıyor. Buna karşılık Ahmetçeli’nin Amatör Lig’de mücadele eden futbol takımının renklerinin de siyah beyaz olduğunu hatırlatmakta yarar var. Hatta bir ara takımın rengi kırmızı beyaz olmuş ama herkes isyan bayrağını çekince kaçınılmaz olarak siyah beyaz renklere dönüş yapılmış!

Canlı kartalla kutlama

Takımına bu derece bağlı olan Ahmetçeli köyünün en büyük eksiklerinden birisi ise Digitürk yayınının olmaması. Bu nedenle Beşiktaş’ın maç günlerinde erkekler toplu olarak Bayramiç’e gittiklerinden köyün boşaldığı vurgulanıyor. Bu arada köy halkı Beşiktaş’ın son şampiyonluğunda canlı bir kartalla kutlama yapmayı da ihmal etmemiş. Ahmetçelililer, siyah beyazlıların zaferinde sırf kartal yakalamak için Kaz Dağı’na çıkmış.

Böylesine fanatik bir Kara Kartal tutkunu olan Ahmetçeli’de bundan sonra da fazla bir değişiklik olacağa benzemiyor. Zira köylerinin adını ’Beşiktaş’ olarak değiştirmek için gerekli yasal prosedürü araştırmaya çoktan başlamışlar bile.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!