Sivrice'de Uluslararası yamaç paraşütü ve bisiklet festivali 

Güncelleme Tarihi:

Sivricede Uluslararası yamaç paraşütü ve bisiklet festivali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 15:26

Sivrice'de Uluslararası yamaç paraşütü ve bisiklet festivali 

Haberin Devamı

Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, (DHA) - ELAZIĞ'ın Sivrice İlçesi'nde bu yıl 4'üncüsü yapılan Uluslararası Yamaç Paraşütü ve Bisiklet Festivali Başladı. Renkli görüntülere sahne olan ve 2 gün sürecek festivalde genç kız ve erkekler, Hazar Gölü semalarında yamaç paraşütü yapmanın keyfini yaşadı.
Sabah saatlerinde Sivrice Hükümet Konağı önünde, engebeli arazide bisiklet yarışıyla başlayan festivalin ilk gününde yamaç paraşütü ve Hazar Gölü'ne dalışlar yapıldı. Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak ise, "Her tarafımızda sıkıntı olan bölgelerimizi görüyoruz. Çevre illerden katılan sporcularımız var. Biz her zaman genç ve sporcularımızın yanında olacağız, sporcularımızın başarıları ile ilçemizi tanıtacağız. Sivrice bu güne kadar kabuğunu kıramamış, bu son üç yıldır güzel işler oluyor. Kazasız belasız bir yarış olmasını diliyorum" dedi. 
Festivali organize eden Genç Elazığlılar Dernek Başkanı Fuat Ülger, festivali tün dünyaya duyurmaya duyurmayı hedeflediklerini söyledi. Sivrice Kaymakamı Mustafa Temiz de yaptığı konuşmada, festivalin kazasız geçmesini ve hayırlı olması dileğinde bulundu. 30 ilden bisikletçinin katıldığı yarışlarda erkekler 12 kilometre, kadınlar ise 6 kilometrelik engebeli arazide pedal çevirdi.
Yamaç paraşütü için ilçeye gelen yarışmacılar, Hazar Baba Dağı'nda Hazar Gölü kıyısında uçuş yaptı. Yamaç paraşütü pilotları havanın uçuşlara elverişli olduğunu belirterek, bölge manzarasının çok güzel olduğunu ve gelecekte aranan parkurlardan biri olacağını anlattı. Pilotlarla uçmaya gelen vatandaşlar da ilk defa uçmanın mutluluğunu yaşadı. Yamaç paraşütü yapan pilotlardan zaman zaman ufak tefek kazalar atlatmalarına rağmen gün boyu yamaç paraşütlerini kazasız tamamladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!