Sivilleri VURDU

Güncelleme Tarihi:

Sivilleri VURDU
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 21:15

Suriye’nin El Bab kentinin merkezinde TSK/ÖSO’nun hücumu karşısında kontrolü kaybeden DEAŞ, El Bab’ın 8 km kuzeybatısındaki Susiyan köyünde çifte saldırı düzenledi. Geçiş izni işlemleri için ÖSO karargâhında toplanan sivillere yönelik saldırıda 6’sı ÖSO mensubu en az 41 kişi öldü. İkinci saldırıda da 8 kişinin öldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

SURİYE’de DEAŞ’a karşı operasyonlar çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin dün kontrolü sağladıkları El Bab kentinin 8 kilometre kuzeybatısındaki Susiyan köyü iki saldırıya hedef oldu. Terör örgütü DEAŞ’a ait bomba yüklü bir araç dün sabah yerel saatle 10.30 sıralarında El Bab’a dönmek üzere ÖSO karargâhının önünde toplanan yüzlerce sivilin yakınında patlatıldı.

BOMBA YÜKLÜ KAMYONET

Amerikan AP haber ajansına konuşan bölgedeki muhaliflerin önde gelenlerinden Mohammed al-Tawil, intihar saldırısında bir kamyonetin kullanıldığını ifade etti. İlk saldırıda 6’sı ÖSO savaşçısı kalanı sivil 41 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı. AA ise can kaybını 60 olarak verdi. Ancak bu rakam doğrulanmadı. Muhaliflere yakın Halep Medya Merkezi ve Tika Haber Ajansı, ikinci bir intihar saldırısının daha olduğunu ve burada da 8 kişinin öldüğünü bildirdi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’YE GETİRİLDİLER

Bu arada çok sayıda ÖSO mensubu ve Suriyeli sivil, tedavi için Türkiye’ye getirildi. 50’yi aşkın yaralı Kilis Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Acil serviste tedavisine başlanan yaralılardan durumu ağır olanlar ise ilk müdahale sonrası ambulanslarla Gaziantep’e sevk edildi. Patlamada çok sayıda araç ve motosiklet de yanarak kullanılamaz hale geldi.

GÜNEYBATIYA ÇEKİLDİLER

Muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, El Bab’da kalan son teröristlerin kentin güneybatısında açık kalan bir yoldan kenti terk ettiklerini, ancak civarda varlıklarının sürdüğünü kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!