Sivil Toplum Kuruluşları, uyuşturucuya karşı bilgilendirildi

Güncelleme Tarihi:

Sivil Toplum Kuruluşları, uyuşturucuya karşı bilgilendirildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2018 11:50

Sivil Toplum Kuruluşları, uyuşturucuya karşı bilgilendirildi

Haberin Devamı

Akif ÖZDEMİR/ ADANA, (DHA)- ADANA Valiliği himayesinde Bir Çare Derneği tarafından düzenlenen 'Çaresi Var' projesiyle uyuşturucu madde kullanımını önleme çalışmaları kapsamında Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerine eğitim verildi.
Seyhan Oteli'nde gerçekleştirilen eğitim toplantısına Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Ak Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Bir Çare Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu katıldı.
Programda Ege Üniversitesi Madde Bağımlığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstüsü'nde Anabilim Dalı Başkanı Serap Annette Akgür, 'Atık Suda Uyuşturucu Madde Analizi' konulu sunum gerçekleştirdi. Bir Çare Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adli Toksikolog Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu, "Madde kullanımına engel olmanın sonuçlarını uzun bir süre sonra alabiliriz. Ama sizler asla yılmayın. Her kullanıcının bağımlı olmadığını bilin ve kullanıcılara bağımlı olmadan önlemde bulunun. Sivil Toplum Kuruluşları olarak sloganımız 'Samimi ve süreklilik' olsun. Bütün çalışmalarımıza bunlara dikkat edelim" dedi.
'UYUŞTURUCU SADECE BİR SUÇ DEĞİLDİR'
Uyuşturucunun insanların bedenen, ruhen ve sosyal yönden sağlıklarını bozan çok yönlü bir halk sağlığı problemi olduğunu belirten Vali Demirtaş, ülkenin stratejik konumunun transit geçiş yolları üzerinde yer almasının, yasal olmayan ticaretin de güzergahı olmasına neden olduğunu söyledi. Uyuşturucunun sadece tek bir suç olmadığını anlatan Vali Demirtaş, şöyle konuştu:
"Genelde tek bir suçmuş gibi görünen uyuşturucu suçu, esasen ekimi, üretimi, nakliyesi, bulundurulması, alışı, satışı, kullanımı ve elde edilen paranın aklanması gibi şahsi pek çok suçu kapsamaktadır. Uyuşturucu suçunun toplumsal yansıması ise, cinayetler, sahtecilik, hırsızlık, sınır ihlalleri, silah kaçakçılığı ve terör finansmanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yönüyle bakıldığında uyuşturucu ile mücadele aslında bir milli güvenlik meselesidir. Bu büyük mücadeleye milli seferberlik ruhu ile yaklaşılmalıdır. Uyuşturucu ile mücadelenin en önemli unsuru toplumsal duyarlılıktır. Bu noktada artık her bir vatandaşımız taşın altına elini koymalıdır. Yaşadığımız semtte, oturduğumuz sokakta suça karışan şahıslar, uyuşturucu satışı yapan, torbacı diye tabir edilen kişiler ifşa edilmeli, polise bildirilmeli, böylelikle mahallede tutunmalarına fırsat verilmemelidir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!